Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

15. 5. 2013

Čokoládová fontána - hvězda vašich rautů

Jarní a letní měsíce jsou obdobím jako stvořeným pro pořádání nejrůznějších akcí spojených s pobytem venku. K takovýmto akcím samozřejmě patří i bohaté rauty pro hosty, jenomže horké dny příliš nepřejí potravinám, které rychle ztrácejí jak svoji čerstvost, tak i reprezentativní vzhled. Zkuste proto dát letos sbohem máslovým a šlehačkovým zákuskům a nahraďte je praktickou, avšak luxusně vypadající čokoládovou fontánou.

Jarní a letní měsíce jsou obdobím jako stvořeným pro pořádání nejrůznějších akcí spojených s pobytem venku. K takovýmto akcím samozřejmě patří i bohaté rauty pro hosty, jenomže horké dny příliš nepřejí potravinám, které rychle ztrácejí jak svoji čerstvost, tak i reprezentativní vzhled. Zkuste proto dát letos sbohem máslovým a šlehačkovým zákuskům a nahraďte je praktickou, avšak luxusně vypadající čokoládovou fontánou.

Fondue - nadčasová klasika

Popularitu francouzského fondue může jen těžko něco ohrozit - výhody jsou totiž nesporné. Odpadá potřeba skladování velkého množství potravin i zajištění nádobí, které by vaši hosté potřebovali při konzumaci. Spojuje v sobě výhodu jednohubek a současně podporuje vrozenou lidskou hravost, se kterou namáčíte každé další lahodné sousto. Pro malé posezení s přáteli vám sice bohatě stačí jeden kotlík a sada napichovátek, ale při větších akcích se fondue ukazuje jako nepoužitelné.

Pokud tedy plánujete červnovou svatbu nebo party s pohoštěním a už teď se děsíte jak to udělat, aby se vám všechny ty sladkosti za teplých letních dnů nezkazily, sáhněte po elegantním a nenáročném řešení, jakým jsou čokoládové fontány.

Kolik hostů pozvete?

Co si potřebujete v prvním kroku ujasnit je, pro kolik lidí hodláte raut pořádat a při jaké příležitost. Pro oslavy narozenin, nebo grilovací párty do dvaceti osob, vám bude naprosto stačit fontána určená pro domácí použití. Jejich obrovskou výhodou je zpravidla jednoduchá obsluha a možnost čistit misky v myčce na nádobí. Navíc je spousta z nich schopná vytvořit kaskádový efekt již za použití pouhých 350g čokolády.

Pro větší firemní akce nebo svatby ale bez váhání zvolte fontány pro gastroprovozy, které jsou schopny obsloužit i více než 150 hostů.

Co a do čeho namáčet

Většina fontán vám nabízí možnost zvolit, pro jakou surovinu plánujete použít. Na prvním místě je samozřejmě čokoláda, která se nejlépe snoubí s čerstvým ovocem. Ideální je pro tuto variantu umístit na stůl misky s očištěnými jahodami nebo na kousky nakrájenými banány. Použít ale můžete samozřejmě jakékoliv ovoce vás napadne, jen dávejte pozor na velmi malé plody, které by mohly ucpat vaši fontánu a nepříznivě tak ovlivnit tok čokolády. Kromě ovoce je možné namáčet také želatinové bonbóny či marshmellows, což ocení především malí návštěvníci dětských oslav. Z čokolády máte na výběr mezi hříšně tmavou hořkou čokoládou s vysokým obsahem kakaa, jemnější mléčnou čokoládou, nebo dokonale luxusní bílou čokoládou, která se stane, hned po nevěstě, hvězdou každé svatby

Kromě čokolády je možné většinu fontán použít také k rozpouštění karamelu, sýrů určených na fondue nebo ohřevu a netradičnímu servírování barbecue omáček, což nejvíce oceníte při pořádání letních grilovacích party. Vždy ale mějte na paměti, že drobivé potraviny, jako kousky pečiva, by mohly vaši fontánu ucpat.

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu