Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

2. 1. 2012

Evidence teplých nápojů: přímá cesta k úsporám

Kompletní evidence nápojů v restauraci je dnes nezbytnou součástí každého provozu. Současná nabídka evidenčních systémů zahrnuje kontrolu výdeje piva, vína, destilátů nebo koktejlů. Evidovat je nutné ale i kávu a teplé nápoje, které jsou vyhledávanou součástí nápojového lístku pro zákazníky i personál.

Kompletní evidence nápojů v restauraci je dnes nezbytnou součástí každého provozu. Současná nabídka evidenčních systémů zahrnuje kontrolu výdeje piva, vína, destilátů nebo koktejlů. Evidovat je nutné ale i kávu a teplé nápoje, které jsou vyhledávanou součástí nápojového lístku pro zákazníky i personál.

Často na ně není zaměřena hlavní pozornost, jde přece jen o mnohdy levnější suroviny než alkohol. Důsledná kontrola a evidence teplých nápojů prostřednictvím externích přídavných zařízení přesto znamená přímou cestu k úsporám provozovatele.

Provozovatelům restaurace přináší evidenční systémy teplých nápojů mnoho výhod:

  • kontrola nad množstvím vydaných nápojů
  • zvýšení tržeb z prodeje kávy o 15 - 30 %
  • eliminace neseriózního jednání ze strany obsluhy a zaměstnanců
  • zaznamenávání chybových hlášení o manipulaci s kávovary a počítadlem.

Personál restaurace pak ocení vlastnosti, jako jsou rychlá a jednoduchá obsluha systémů. Ze strojově kontrolované evidence kávy těží ale i zákazníci, pro něž jsou přínosem vždy stejné a přesné porce nápoje.

Jak jednoduše uspořit

Základní směr úspor představuje napojení výdeje kávy a teplých nápojů na komplexní evidenční systém, který umožňuje i propojení pokladní a skladové evidence. Jedno řešení je vždy levnější a přehlednější než několik kontrolních mechanismů zároveň.

Dalším úsporným opatřením je bezesporu kontrola neoprávněného využívání nápojových zařízení ze strany personálu. Zaměstnanci však nemusí být jen „biti“. Zavedení evidenčního systému do provozu usnadňuje práci jim samotným – umožňuje jasnou identifikaci, zjednodušuje obsluhování a šetří čas.

Oba argumenty vedou k patrnému zvýšení tržeb krátce po instalaci evidenčního systému. Kávovary a nápojová zařízení pro teplé drinky mohou být stejně transparentní a šetřící jako výčepy, výdejní stojany nebo koktejlové stroje.

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu