Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

19. 4. 2012

Proč si lidé rádi čepují pivo sami?

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem „pivařů“. Svědčí o tom nejen tuzemské přední příčky v konzumaci piva na osobu, ale i rozvinutá kulturně-společenská atmosféra hospodských zařízení. Stále neochvějně platí, že „u zdroje“ se na konci dne řeší všechny důležité politické události. Co se ale mění, je role výčepního. Lidem se totiž zalíbilo čepovat si pivo vlastními silami.

Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem „pivařů“. Svědčí o tom nejen tuzemské přední příčky v konzumaci piva na osobu, ale i rozvinutá kulturně-společenská atmosféra hospodských zařízení. Stále neochvějně platí, že „u zdroje“ se na konci dne řeší všechny důležité politické události. Co se ale mění, je role výčepního. Lidem se totiž zalíbilo čepovat si pivo vlastními silami.

Národ (pivařů) sobě

Samoobslužné výčepy instalované přímo na stole, k němuž usedají zákazníci, jsou již zavedenou novinkou měnící tradiční kolorit hospodského výčepu. Zatímco u svého osobního vrchního najde pochopení či radu pro svůj splín hlavně jednotlivec, návštěva provozu s profesionálními samovýčepy je především skupinovou záležitostí.

Možností vlastního čepování piva lze nalákat hosty na netradiční posezení. Ať už u příležitosti firemní akce, oslavy či večírku, funkce samovýčepu spočívá v atraktivní aktivitě podporující kolektiv a soutěživost. Pro majitele provozu tento fakt nemusí znamenat jen skutečnost, že víc lidí, víc vypije.

Já jsem tady vrchní

I v kolektivu se vždy najde jeden zákazník, který se chce ujmout role experta a demonstrovat, jak správně natočit sklenici lahodného zlatavého moku. Vlastnoručně natočené pivo chutná zajisté víc, než pozdě přinesený „podmírák“ se spadlou pěnou. Výbornou chuť a kvalitu nápoje však u samovýčepů podporuje i možnost točení piva přímo z tanků.

Pro provozovatele stále oblíbenějších samovýčepů, na nichž je založena celá filozofie podniku, je navíc příjemnou zprávou, že štamgasti si nikdy nepřijdou stěžovat na špatně umytou sklenici. Díky v zařízení zabudovanému ostřiku si ji dokonale umyjí sami.

Záliba zákazníků ve vlastním čepování piva má tudíž vliv jak na samotný provoz, tak i další služby restauračního zařízení. Úspora nákladů a času personálu se může snadno promítnout v extra servisu týkajícího se jiných nápojů či jídla.

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu