Aktualita

Nové

Nové informace ohledně provozu CESK, a.s.

V souvislosti s nařízením vlády přizpůsobujeme pracovní postupy a pracovní režim.

14. 2. 2020

Připravte se na zmrzlinovou sezónu 2020

I když je léto ještě daleko, právě teď je nejlepší čas přemýšlet obměně starých strojů nebo o rozšíření sortimentu o zmrzlinu. Zmrzlina totiž nepatří jen do cukrárny nebo kavárny, ale může zajímavě rozšířit nabídku pekárny, drobného občerstvení nebo třeba autoservisu.

V Česku je nejoblíbenější točená zmrzlina Zmrzlinová sezóna 2020

Točená zmrzlina má na trhu až 80% podíl. Výhodou strojů na točenou zmrzlinu je totiž poměrně malá prostorová náročnost, takže jsou vhodné i pro stánkový prodej, i rychlost, s jakou jste schopni zákazníky obsloužit.

Na točenou zmrzlinu je určený stroj, který v sobě uchovává tekutou zmrzlinovou směs chlazenou na 4 °C. Směs je při výdeji zákazníkovi dopravena nášlehovým čerpadlem (nebo gravitačně) do výrobního válce, ve kterém se vyrobí pokaždé jen několik čerstvě mražených zmrzlin. Výkonné stroje dokážou jednu porci vyrobit za cca 10 vteřin.

 

Stroj na točenou zmrzlinu Frigomat KISS 3P Power VE MIXERNÁŠ TIP: Frigomat Kiss 3P Power VE Mixer

Výkonný třípákový mobilní výrobník, který má zvýšený výkon a jednoduchou obsluhu. Je vybaven nášlehovými čerpadly, mixéry ve vanách, možností zvdálené správy a nezávislými chladicími okruhy. Každá polovina stroje pracuje zvlášť, takže je možné vyrábět i dva nesourodé produkty nebo využívat jen polovinu stroje. Kromě točené zmrzliny umí i mražený jogurt, sorbetty, mražené dezerty či zmrzlinu z čerstvého ovoce.

 

Kopečková zmrzlina je klasika

Výrobník kopečkové zmrzliny vyrobí zmrzlinu z celé dávky tekuté směsi naráz. Hotová zmrzlina se pak vybere do nerezové vaničky, kde se nazdobí, vymrazí v šokovém zchlazovači a poté prodává ze zmrzlinářské vitríny. Pokud chcete zákazníkům ukázat řemeslnou zručnost, pak je krásně nazdobená vanička kopečkové zmrzliny to pravé.

 

Trendem posledních let je FRESH zmrzlina Vitrína kombinovaná s výrobníkem zmrzliny

Výrobu čerstvé zmrzliny umožňují výrobníky řady GX. Koncepce těchto strojů stojí na myšlence jednoduché výroby a čerstvosti zmrzliny. Kopečková zmrzlina se vyrábí přímo před očima zákazníků, kteří můžou skrze průhledná víka pozorovat proces výroby, který udržuje zmrzlinu neustále čerstvou. Celá výroba navíc probíhá v jednom stroji, což znamená úsporu prostoru i peněz. Nepotřebujete totiž pořizovat samostatně zmrzlinový stroj, šoker, paster a vitrínu. Stavebnicový systém umožňuje postupné rozšiřování výroby podle vašich potřeb. Velmi jednoduchá je i údržba a ovládání stroje.

Ve zmrzlině z výrobníku GX můžou být díky šetrnému způsobu míchání i velké kousky ovoce nebo celé oříšky, které zůstanou neporušené. Výsledkem je pak unikátní zmrzlina, kterou na jiném stroji nevyrobíte.

 

 

Chcete vybrat správně? Poraďte se s odborníky

Při výběru je třeba zohlednit řadu faktorů, aby stroj přesně odpovídal potřebám vaší provozovny.  Naši odborníci vám díky zkušenostem v oboru pomůžou bez zbytečných přešlapů rychle najít ideální řešení. To se týká výběru jednoho stroje, ale i zařízení celé cukrárny.

Další články

Cukrářská poradna

3. 4. 2020
Omezení spojená se současnou situací se dotýkají každého z nás. Proto jsme se v CESKu rozhodli poskytnout vám souhrn nejdůležitějších informací...

Jak přežít krizi? Zveme Vás na webináře, kde shrneme vše podstatné

2. 4. 2020
Situace v oboru je nyní velmi těžká a dotkne se každého z nás. Proto jsme se v CESKu rozhodli poskytnout vám souhrn nejdůležitějších informací...

Nové informace ohledně provozu CESK, a.s.

16. 3. 2020
Vážení zákazníci, naše společnost nepřetržitě vyhodnocuje rizika spojená se šířením viru COVID-19 a průběžně přijímá potřebná opatření. V...

Přijďte si prohlédnout, ale i ochutnat novinky na sezónu 2020

5. 3. 2020
Srdečně Vás zveme na březnové akce, kde si můžete prohlédnout cukrářské a zmrzlinové stroje, dozvíte se o novinkách v oboru a těšit se můžete i...
Copyright CESK 2020  |  Mapa webu