2. 1. 2013

Zažeňte zimu hřejivými koktejly

Míchaným nápojům sice kraluje léto, přesto to ale není důvod, proč byste v zimě měli nechat vaše shakery zahálet. Odlište se od konkurence a nabídněte zákazníkům vedle teplých zimních klasik také studené koktejly s hřejivým efektem. Vsaďte na jedinečnost sezónní nabídky!

Míchaným nápojům sice kraluje léto, přesto to ale není důvod, proč byste v zimě měli nechat vaše shakery zahálet. Odlište se od konkurence a nabídněte zákazníkům vedle teplých zimních klasik také studené koktejly s hřejivým efektem. Vsaďte na jedinečnost sezónní nabídky!

Klasika v moderním kabátě

Chmury z krátkých a studených zimních dnů se nejlépe zahánějí s přáteli u šálku horkého punče, grogu nebo svařeného vína a proto by tyto evergreeny na vašem zimním nápojovém lístku rozhodně neměly chybět. Nikde ale není psáno, že nemůžete obyčejný tuzemák s vodou nahradit něčím luxusnějším.

Namísto grogu nabízejte nápoj s libozvučným názvem Horký Ir. Do čiré sklenice na teplé nápoje odměřte „panáka“ kvalitní irské whisky, dolijte horkou vodou a zdobte plátkem citronu.

Místo tradičního punče pak volte Garden Punch, nápoj s lákavě růžovou barvou a pěti vůněmi. Připravujte jej do klasické sklenice s ouškem a začněte vhozením několika hřebíčků na dno, které zalijte „panákem“ hruškové vodky nebo hruškovice a horkým brusinkovým džusem. Zdobte plátkem citronu a lístky čerstvé máty. Obrovskou výhodou punče je možnost jeho přípravy do zásoby. Malý a výkonný výrobník horké čokolády HOT CHOCO VISUAL nabízí ohřev a výdej různých typů horkých nápojů, včetně punče nebo svařeného vína a tak zrychlí váš servis k co největší spokojenosti zákazníků.

Teplo na kostkách ledu

Vánoční a silvestrovské, případně po-silvestrovské večírky i přes mrazivé počasí nepřejí usrkávání horké čokolády a volají po chlazených míchaných nápojích. I koktejly plné ledu ale mohou mít hřejivý účinek a kořeněnou příchuť zimních svátků.

Nechejte proto svůj koktejlový automat během pár vteřin připravit lahodné Ginger Mojito, které se od klasického Mojita liší ve dvou zásadních surovinách - namísto sody použijte zázvorovou limonádu a přidejte také nastrouhaný čerstvý zázvor. Pamatujte, že sice platí pravidlo čím víc zázvoru, tím víc tepla, ale také že jeho chuť je velmi výrazná a mělo by se s ní proto šetřit

Pocit tepla navodí také výrazný destilát jakým je bezesporu Gin. Na hromadné večírky servírujte hostům dokonalý party koktejl Earls New Punch, jehož příprava sice není nejjednodušší, ale výsledek rozhodně stojí za to. A jak na něj? V míse na bowli smíchejte:

  • 60ml ginu
  • 30ml Martini Rosso
  • 90ml jednotky šťávy z červeného pomeranče
  • 60ml jednotky vychlazeného čaje Earl Grey
  • lžíci čerstvé citronové šťávy
  • a lžíci malinového likéru

Na závěr přisypte kostky ledu a na dozdobení plátky červeného pomeranče a lístky čerstvé máty. Podávejte v obležení malých pohárků a sklízejte zasloužený úspěch.

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu