Temperovače čokolády

Chcete-li vytvářet dokonalé čokoládové výrobky, je základem práce s čokoládou její temperování. Pokud zpracováváte větší množství čokolády, je optimální použít temperovací stroj, který tento proces řídí automaticky a zajišťuje vždy dokonale vytemperovanou čokoládu.

Více »

Produkty

IDEA - temperovací stroj čokolády
  • 530x520x480 mm
  • váha: 29 kg
  • náplň: 10 l
  • napájení: 230V

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI ONE
  • objem 10-12 kg
  • produkce 55 kg/h
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI COLOR EX
  • objem 12 kg
  • produkce 55 kg/h
  • temper. 12kg/7m

 

Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI LEGEND
  • objem 24 kg
  • produkce 90 kg/h
  • temper. 24 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI PLUS EX
  • objem 24 kg
  • produkce 90 kg/h
  • temper. 24 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI FUTURA EX
  • objem 35 kg
  • produkce 170 kg/h
  • temper. 35 kg/15m

 

Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI TOP EX
  • objem 60 kg 
  • produkce 200 kg/h
  • temper. 60 kg/14m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI CENTO
  • objem 100 kg 
  • produkce 300 kg/h
  • temper. 100 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat

Temperace čokolády je velmi náročná na přesné dodržení postupu i na udržení stabilní teploty v provozovně. Už při nedodržení postupu o 0,5 °C můžou vznikat vady jako je tukový výkvět, separace cukru, čokoláda je matná nebo nemá lom. Ruční zpracování je tedy náchylné k chybám, což ovlivňuje kvalitu čokolády, můžete temperovat jen omezené množství čokolády a čokoládu je třeba retemperovat, aby měla požadovanou teplotu.

Nepřekonatelná technologie tempírek SELMI

Temperovací stroje naopak zajistí přesné zpracování čokolády podle temperační křivky. Stroje SELMI mají navíc unikátní systém kontinuální temperace, který udržuje čokoládu neustále kvalitní a připravenou k použití bez nutnosti retemperace. Proto jsou temperovací stroje SELMI považovány za nejlepší na trhu.

Pro cukrářské provozy doporučujeme profesionální průtokovou tempírku SELMI Legend. V naší nabídce najdete malé temperovače s kapacitou 12 kg, ale i stroj s objemem 100 kg

Výhodou je, pokud je součástí temperovacího stroje i vibrační stůl a u větších produktů i stírací nůž. K větším temperovacím strojům lze připojit i další příslušenství jako je dávkovač forem nebo potahovací pásy.

Výroba čokolády jako doplněk? Zvolte multifunkční cukrářský stroj

Pokud kromě čokolády zpracováváte i polevy nebo náplně, zajímavou možností je investice do cukrářského stroje, který umí pracovat i s čokoládou. Takovým strojem je cukrářský stroj Chef nebo kombinovaný cukrářský a zmrzlinový stroj Twin Chef.

Výroba čokolády přímo z kakaových bobů

Poskládejte si vlastní výrobní linku na výrobu čokolády přímo z kakaových bobů. Výrobu čokolády tak budeme mít zcela pod kontrolou, budete mít jistotu 100% kvalitní čokoládové tabulky nebo pralinky.

Kakaové boby upražíte, zbavíte slupek a nadrtíte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a vytvoří se jemná pasta. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto a následně zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie.

Čokoládovny od A do Z

Zvažujete rekonstrukci nebo založení vlastní čokoládovny? Pomůžeme vám s návrhem, kalkulací, podnikatelským plánem, zajistíme dodávku zařízení a vybavením provozovny. Proškolíme vás, poskytneme záruční a pozáruční servis. Uděláme zkrátka vše, aby se z vás stal úspěšný čokolatiér.

Copyright CESK 2019  |  Mapa webu