Temperovače čokolády

Chcete-li vytvářet dokonalé čokoládové výrobky, je základem práce s čokoládou její temperování. Pokud zpracováváte větší množství čokolády, je optimální použít temperovací stroj, který tento proces řídí automaticky a zajišťuje vždy dokonale vytemperovanou čokoládu.

Více »

Produkty

IDEA - temperovací stroj čokolády
  • 530x520x480 mm
  • váha: 29 kg
  • náplň: 10 l
  • napájení: 230V

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI ONE
  • objem 10-12 kg
  • produkce 55 kg/h
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI COLOR EX
  • objem 12 kg
  • produkce 55 kg/h
  • temper. 12kg/7m

 

Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI GHANA LEGEND
  • objem 24 kg
  • produkce 90 kg/h
  • temper. 24 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI PLUS EX
  • objem 24 kg
  • produkce 90 kg/h
  • temper. 24 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI FUTURA EX
  • objem 35 kg
  • produkce 170 kg/h
  • temper. 35 kg/15m

 

Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI TOP EX
  • objem 60 kg 
  • produkce 200 kg/h
  • temper. 60 kg/14m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat
Temperovač čokolády SELMI CENTO
  • objem 100 kg 
  • produkce 300 kg/h
  • temper. 100 kg/15m
Do 3 dnů

Cena na dotaz

Poptat

Temperace čokolády je velmi náročná na přesné dodržení postupu i na udržení stabilní teploty v provozovně. Už při nedodržení postupu o 0,5 °C můžou vznikat vady jako je tukový výkvět, separace cukru, čokoláda je matná nebo nemá lom. Ruční zpracování je tedy náchylné k chybám, což ovlivňuje kvalitu čokolády, můžete temperovat jen omezené množství čokolády a čokoládu je třeba retemperovat, aby měla požadovanou teplotu.

Temperovací stroje naopak zajistí přesné zpracování čokolády podle temperační křivky. Stroje SELMI mají navíc unikátní systém kontinuální retemperace, který udržuje čokoládu neustále kvalitní a připravenou k použití bez nutnosti retemperace. Proto jsou temperovací stroje SELMI považovány za nejlepší na trhu.

Pro cukrářské provozy doporučujeme profesionální průtokovou tempírku SELMI Legend. V naší nabídce najdete malé temperovače s kapacitou 12 kg, ale i stroj s objemem 100 kg

Výhodou je, pokud je součástí temperovacího stroje i vibrační stůl a u větších produktů i stírací nůž. K větším temperovacím strojům lze připojit i další příslušenství jako je dávkovač forem nebo potahovací pásy.

Pokud kromě čokolády zpracováváte i polevy nebo náplně, zajímavou možností je investice do cukrářského stroje, který umí pracovat i s čokoládou. Takovým strojem je cukrářský stroj Chef nebo kombinovaný cukrářský a zmrzlinový stroj Twin Chef.

Copyright CESK 2018  |  Mapa webu