Aktualita

Omezení

Omezení prodeje v době nouzového stavu

Vážení   zákazníci,  naše prodejna v Brně je aktuálně otevřena s omezením dle standardní provozní doby. 

Štítky
(1)
(3)

Stroje na čokoládu

Při práci s čokoládou jsou důležité kvalitní suroviny, postup zpracování i profesionální stroje. V naší nabídce najdete mnoho zařízení na zpracování čokolády, které jsou v cukrářském provozu nepostradatelné, ať už chcete vyrábět pralinky, krájené náplně, dražované produkty nebo tabulky čokolády.

Více »
Filtr
Smazat
Štítky
(1)
(3)

Produkty

Štítky
(1)
(3)
66 produktů
Top produkt
Na dotaz
  • objem 10-12 kg
  • produkce 55 kg/h

Cena na dotaz

Poptat
Top produkt
Na dotaz
  • snadné připojení
  • jednoduchá obsluha

Cena na dotaz

Poptat
Top produkt
Na dotaz
  • produkce 15 kg/h

Cena na dotaz

Poptat

Kód produktu: 3200001

Není skladem
  • 1,5 l
  • mechan. termostat

10 527 Kč


8 700 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200002

Není skladem
  • 4x1,5 l
  • mechan. termostat

18 755 Kč


15 500 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200003

Není skladem
  • 3x0,8 l
  • mechan. termostat

12 584 Kč


10 400 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200004

Není skladem
  • 3,5 l
  • mechan. termostat

11 737 Kč


9 700 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200005

Není skladem
  • 6 l
  • mechan. termostat

13 068 Kč


10 800 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200006

Na dotaz
  • 9 l
  • mechan. termostat

15 488 Kč


12 800 Kč bez DPH

Poptat

Kód produktu: 3200007

Na dotaz
  • 13,7 l
  • mechan. termostat

22 627 Kč


18 700 Kč bez DPH

Poptat

Kód produktu: 3200008

Není skladem
  • 3,5 l
  • digit. multimetr

17 666 Kč


14 600 Kč bez DPH

Kód produktu: 3200009

Není skladem
  • 6 l
  • digit. multimetr

19 905 Kč


16 450 Kč bez DPH

Profesionální stroje pro práci s čokoládou

Pro výrobu perfektní tabulky čokolády je nejdůležitější dobrý temperovací stroj, díky kterému je čokoláda krásně lesklá a křupavá. V naší nabídce najdete menší temperovače s kapacitou 12 kg, ale i stroj s objemem 100 kgUdržovací nádoba na čokoládu vám pomůže roztopit čokoládu a udržet ji v požadované teplotě.

S výrobou pralinek vám pomůžou tempírky, některé je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely, ale i plnicími přípravky forem pralinek. Ideální je kombinace temperovacího stroje s vibračním stolem, který čokoládu zbaví bublinek. S plněním dutých i plných tvarů vám pomůžou dávkovací trysky, které čokoládu zároveň zbaví případných bublin.

Ke krájení náplní můžete použít cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní doporučujeme multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování je vhodné využít temperovací stroj a polevový pás R200 Legend.

Pro výrobu dražovaných produktů doporučujeme automatický dražovací buben Selmi Comfit vybavený automatickým SpraySystémem. Hodí se pro výrobu obalovaných ořechů i pro zjednodušené potahování výrobků jako jsou lískové oříšky, mandle, pistácie, piniové oříšky, zrnka kávy a další.

Od kakaového bobu po finální čokoládu

Velmi zajímavou možností je výroba vlastní čokolády z kakaových bobů. Proces výroby máte plně pod kontrolou, proto můžete garantovat nejvyšší kvalitu a výbornou chuť čokolády. Kakaové boby se nejprve praží, odslupkují a drtí, melou na hrubou kaši a poté na jemnou pastu, která se filtruje přes velmi jemné síto. Výsledná čokoláda obsahuje „kyselost“, proto se ještě upraví v konšovacím stroji. Výsledná čokoláda je již připravena ze zpracování podle vaší fantazie.

Zásady práce s čokoládou

Aby byl výsledek perfektní, je při práci s čokoládou třeba dodržovat několik zásad.

  • Různé čokolády jsou vhodné pro různé použití (podle obsahu tuku) – doporučené použití je vždy uvedené na obalu čokolády.
  • Při práci s čokoládou je třeba precizně dodržovat postup. Výsledek může ovlivnit negativně i nestabilní teplota v provozovně.
  • Čokoládu je třeba dobře skladovat, jinak se rychle zhoršuje její kvalita a dochází k vadám. Pro prezentaci čokoládových výrobků je vhodné zvolit dobrou vitrínu na čokoládu, která má řízenou teplotu i vlhkost. Teplota je pro skladování čokolády vyšší než v běžné lednici (asi 10 – 15 °C), vlhkost by měla být naopak nízká. Využít můžete také konzervátory čokolády.

Cukrárny od A do Z

Zvažujete rekonstrukci nebo založení nové provozovny? Pomůžeme vám s návrhem a realizací nového podniku včetně vybavení. Díky našim dlouholetým zkušenostem vám pomůžeme dotáhnout myšlenku až po skvěle fungující podnik. Kromě dodávky zařízení zvládneme i tvorbu návrhu, kalkulaci, business plán, naučíme vás, jak vyrábět a prodávat, poskyneme záruční a pozáruční servis.

Copyright CESK 2020  |  Mapa webu