SELMI MOULD LOADER - Dávkovač forem

    Používá se pro výrobu pevných těles

    Kompatibilní pouze s TUNNEL 800/1200

    Tento stroj musí být vybaven SELMI TOP EX

    Automatická kontrola hladiny čokolády, teploty, rychlosti výroby, kontrola přítomnosti forem v zásobníku.

    VíceMéně »
    Dostupnost: Do 3 dnů

    Cena na dotaz

    SELMI MOULD LOADER - Dávkovač forem
    • Popis

    • Fotogalerie a video

    • Ke stažení

    • Popis

      Automatizovaný podavač forem se systémem plnění čokoládou (např. tabulková čokoláda). Systém využívá TOP temperovací zařízení a s výrazně sníženými rozměry, provádí stejné automatizované operace, jaké byly doposud určeny pro tradiční průmyslové linky.

      Výrobní proces automatizované linky v pěti krocích. (souběžně je schopna provádět všechny operace zároveň) V první řadě obsluha naskládá do zásobníku polykarbonátové formy o rozměrech (275x175 mm). Jedna forma obsahuje 4 tabulkové čokolády. Automatický podavač pošle formu na výrobní pás, který synchronizovaně pracuje s celým výrobním procesem. V dalším kroku se forma posune pod vyhřívanou dávkovací trysku, kde se forma naplní čokoládou. Třetím krokem je oblast vibrační, kde se čokoláda pořádně rozprostře do celé formy a zabaví případných nežádoucích bublin. Čtvrtou fází je posun do chladícího tunelu. (tento tunel je ideálně dvou pásový. Vrchní pás jede krokově a spodní pás konstantním pomalým posuvem. Tento proces pak vyváří automaticky mezery mezi jednotlivými formami). Posledním krokem je obsluha, která postupně formy odebírá a čokoládu vyklepává. Výsledkem je finální kvalitní tabulková čokoláda.

       

      video produktu zde

       

      Technické údaje:

      • Produkce cca: 360 forem / hodinu
      • Příkon: 400 V, tři fáze (5 kolík)
      • Musí být připojen ke kompresoru s tlakem min. 4 bary
      • Rozměry: délka 1880 mm, hloubka 650 mm, výška 1500 mm

       

      Charakteristika:

      • Používá se pro výrobu pevných těles
      • Kompatibilní pouze s TUNNEL 800/1200
      • Tento stroj musí být vybaven SELMI TOP EX
      • Automatická kontrola hladiny čokolády, teploty, rychlosti výroby, kontrola přítomnosti forem v zásobníku
    • Fotogalerie a video

    • Ke stažení

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Perfektní produkty z čokolády

    S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

    K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

    TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

    „Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

    Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

    Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

     

    Copyright CESK 2019  |  Mapa webu