Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2023

Srdečně Vás zveme na prezentace a předváděcí akce, na kterých si můžete prohlédnout i vyzkoušet cukrářské a zmrzlinové technologie na nadcházející sezónu.

Výroba bonbonů SELMI CHOCOFORM

Výroba bonbonů SELMI CHOCOFORM
    Dostupnost: Na dotaz

    Cena na dotaz

    Produkty různých tvarů a příchutí
    Produkce: 50 kg/h

     

    Popis

    Chocoform je zcela inovativní stroj, který pracuje s tlakem vyvíjeným na válcové polykarbonátové formy s náplněmi vyrobené z čokolády, lískových oříšků, mandlí apod. (pasty, směsi). Tímto způsobem vyrábí větší množství produktů různých tvarů (např. tyčinky s kousky oříšků, nugátové, čokoládové, lanýže apod.)

    Náplně můžeme připravit v temperovacím stroji z řady modelové EX (temperovací stroj s vyjímatelným šroubem ke snadnému čištění). Hotovou pastu nadávkujete do válců, s kterými poté pracuje stroj Chocoform.

    Dotyková obrazovka ukazuje tlak, všechny ostatní parametry se generují podle požadované matice a naprogramovaného souboru. Čepel pak synchronizovaně uřízne hmotu na vybranou velikost. Nastavená rychlost určuje hodinovou produkci. Stroj má různé typy protlačovaného tvaru, kolečka, čtverečky, hvězdice apod.

    Stroj lze zasadit do plně automatizované výroby, s potahováním nebo obalováním produktu, popřípadě s chladicími tunely.

     

    Video produktu zde

     

    Technické parametry: 

    Produkce: 50 kg/h
    Příkon: 2,5 kW / 380 V – třífázový, 5 pólů
    Rozměry (š x h x v): 1250 x 1100 x 2310 mm
    Hmotnost: 300 kg

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Your name *
    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Perfektní produkty z čokolády

    S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

    K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

    TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

    „Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

    Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

    Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

     

    Copyright CESK 2023  |  Mapa webu