Konšovací stroj SELMI CONCA 60

  • Novinka
Dostupnost: Na dotaz

Cena na dotaz

Stroj, který z čokolády odstraňuje nežádoucí kyselost a případnou zbytkovou vlhkost.

Technická data

  • Výška1130 mm
  • Šířka810 mm
  • Hloubka810 mm
  • Napětí230 V
  • Příkon4 kW
  • Kapacita60 kg

Popis

Základním prvkem pro dokončení procesu transformace čokolády je konšování, jelikož odstraňuje negativní "kyselost" a jakoukoli zbytkovou vlhkost, a tím maximalizuje kvalitu čokolády.
Směšovač, umístěný ve středu ohřívané nádrže má za úkol nepřetržitě míchat čokoládu a okysličovat ji, aby získala během pracovního cyklu 8 až 12 hodin homogenní a bezchybnou směs.
Zpracovatelský program může být personalizován operátorem. Čelní dotyková obrazovka stroje má čtyři odlišné kategorie nastavení: čas, teplotu, intenzitu emulze a okysličování pomocí variabilního průtoku vzduchu.

Charakteristika:
Kompaktní rozměry.
Ideální pro střední a velké výrobny a čokoládovny.
Míchadlo pro dokonalou homogenizaci čokolády.
Programy mohou být personalizovány operátorem.

Dotaz na produkt

Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

Perfektní produkty z čokolády

S výrobou neodolatelných pralinek vám pomůžou tempírky, které je možné dovybavit dalším příslušenstvím – potahovacími pásy, chladícími tunely. Pro větší cukrářský provoz doporučujeme tuto kombinaci strojů SELMI: profesionální průtokovou tempírku Legend, trysku na plnění forem Injection a dávkovač náplní Filler.

K výrobě krájených náplní doporučujeme cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli. Pro výrobu většího množství náplní se výborně hodí multifunkční cukrářský stroj Chef. Pro potahování čokoládou je ideální temperovač čokolády Legend a polevový pás R200 Legend.

TIP: Na míru Vám můžeme navrhnout automatické výrobní linky na tabulky, pralinky a jiné pochutiny.

„Beans to Bar“ – od kakaového bobu po finální čokoládu

Pokud chcete garantovat nejvyšší kvalitu a výjimečnou chuť čokolády, řešením je výroba vlastní čokolády. Koncept „Beans to bar řeší celý proces výroby od kakaových bobů po finální čokoládu.

Kakaové boby jednoduše upražíte v univerzální pražírně ROASTER, rozdrtíte a zbavíte slupek ve stroji WINNOWER  a pomocí zařízení GRINDER rozmělníte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a tvoří se jemná pasta v zařízení MICRON. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto pomocí stroje VIBRO a následně čokoládu zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie. Celá výroba může být i poloautomatická – přesun mezi stroji může být prováděn potrubním systémem pomocí podtlaku. Technologie výroby čokolády z kakaových bobů je nejen velmi rychlá, ale také nemění výživové hodnoty a organoleptické vlastnosti bobů.

 

Copyright CESK 2023  |  Mapa webu