Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

2. 4. 2019

Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Tradiční cukrářské řemeslo, ale i technologické inovace jsou spojeny v kurzu výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky. Kurz povede italský cukrář a zmrzlinář Matteo Manzotti.

Na co se během kurzu můžete těšit? 

První den kurzu

1) úvod a teorie zmrzliny

2) vysvětlení a popis strojů a pomůcek

3) výroba ovocného poché, polev a ochucovadel do zmrzliny

4) výroba cukrářského krému a krému zabaione na zmrzlinu

5) zmrzlinové směsi: pasterizace

 

Druhý den kurzu

1) výroba, počítání receptů a kalkulace kopečkové zmrzliny

2) zmrzlina s ovocným poché, cukrářským krémem a krémem zabaione

3) výroba na stroji GX, ukázka strojů na točenou zmrzlinu a šlehačku

4) zmrzlina na talíři

5) marketing a balení
 

Matteo Manzotti

Již od mala se pohyboval v cukrářské laboratoři se svým otcem Danielem, který je pro něj největší mistr. Jeho rodina řídí zmrzlinárny a cukrárny přes 35 let. Ve svých 10 letech upekl první dezert a tím to vše začalo. Od té doby prošel několika speciálními kurzy, v roce 2012 začal studovat obor cukrařina, pekařina, poté absolvoval další kurzy cukrařiny a přitom pracoval v rodinném podniku. V roce 2015 vyhrál konkurz na veletrhu ze 70 účastníků díky jeho vlastnímu receptu - dort Framboise Supreme a byl oceněn velkými cukráři jako je Iginio Massari. O rok později se opět účastnil soutěže a podruhé vyhrál první cenu s jeho novou tvorbou "Ambra".

 

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát a slevový voucher k nákupu zmrzlinového stroje Frigomat.

Místo konání: CESK, a.s., Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: 9.4. - 10.4.2019 od 9:00 do 17:00

Školitel: Matteo Manzotti z Itálie

Max. počet míst: 12

Podívejte se na mapu ZDE.

 

Více informací a přihlašovací formulář najdete ZDE.
Dotazy ohledně kurzu posílejte na pazourkova@cesk.cz

 

Uzávěrka přihlášek je 5. dubna 2019. 

Těšíme se na Vás

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu