Aktualita

Nové

Nové informace ohledně provozu CESK a cukrářská poradna

V souvislosti s nařízením vlády přizpůsobujeme pracovní postupy a pracovní režim. Připravili jsme pro Vás také cukrářskou poradnu, kde odpovíme na vaše dotazy.

2. 4. 2019

Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Tradiční cukrářské řemeslo, ale i technologické inovace jsou spojeny v kurzu výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky. Kurz povede italský cukrář a zmrzlinář Matteo Manzotti.

Na co se během kurzu můžete těšit? 

První den kurzu

1) úvod a teorie zmrzliny

2) vysvětlení a popis strojů a pomůcek

3) výroba ovocného poché, polev a ochucovadel do zmrzliny

4) výroba cukrářského krému a krému zabaione na zmrzlinu

5) zmrzlinové směsi: pasterizace

 

Druhý den kurzu

1) výroba, počítání receptů a kalkulace kopečkové zmrzliny

2) zmrzlina s ovocným poché, cukrářským krémem a krémem zabaione

3) výroba na stroji GX, ukázka strojů na točenou zmrzlinu a šlehačku

4) zmrzlina na talíři

5) marketing a balení
 

Matteo Manzotti

Již od mala se pohyboval v cukrářské laboratoři se svým otcem Danielem, který je pro něj největší mistr. Jeho rodina řídí zmrzlinárny a cukrárny přes 35 let. Ve svých 10 letech upekl první dezert a tím to vše začalo. Od té doby prošel několika speciálními kurzy, v roce 2012 začal studovat obor cukrařina, pekařina, poté absolvoval další kurzy cukrařiny a přitom pracoval v rodinném podniku. V roce 2015 vyhrál konkurz na veletrhu ze 70 účastníků díky jeho vlastnímu receptu - dort Framboise Supreme a byl oceněn velkými cukráři jako je Iginio Massari. O rok později se opět účastnil soutěže a podruhé vyhrál první cenu s jeho novou tvorbou "Ambra".

 

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát a slevový voucher k nákupu zmrzlinového stroje Frigomat.

Místo konání: CESK, a.s., Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: 9.4. - 10.4.2019 od 9:00 do 17:00

Školitel: Matteo Manzotti z Itálie

Max. počet míst: 12

Podívejte se na mapu ZDE.

 

Více informací a přihlašovací formulář najdete ZDE.
Dotazy ohledně kurzu posílejte na pazourkova@cesk.cz

 

Uzávěrka přihlášek je 5. dubna 2019. 

Těšíme se na Vás

Další články

Jaká bude letošní sezóna a jak se na ni připravit?

16. 4. 2020
Současná situace je sice obtížná, ale opatření jednoho dne skončí a lidé vyrazí na zmrzlinu. Jste připraveni na letošní sezónu?

Přehled opatření souvisejících s koronavirem

15. 4. 2020
Článek shrne opatření vlády v souvislosti s koronavirem – projdeme si opatření, která se vztahují pro OSVČ i pro podnikatele,...

Jak přežít krizi? Zveme Vás na webináře, kde shrneme vše podstatné

14. 4. 2020
Situace v oboru je nyní velmi těžká a dotkne se každého z nás. Proto jsme se v CESKu rozhodli poskytnout vám souhrn nejdůležitějších informací...

Cukrářská poradna

3. 4. 2020
Omezení spojená se současnou situací se dotýkají každého z nás. Proto jsme se v CESKu rozhodli poskytnout vám souhrn nejdůležitějších informací...
Copyright CESK 2020  |  Mapa webu