2. 4. 2019

Dvoudenní profesionální kurz výroby a zpracování zmrzliny

Tradiční cukrářské řemeslo, ale i technologické inovace jsou spojeny v kurzu výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky. Kurz povede italský cukrář a zmrzlinář Matteo Manzotti.

Na co se během kurzu můžete těšit? 

První den kurzu

1) úvod a teorie zmrzliny

2) vysvětlení a popis strojů a pomůcek

3) výroba ovocného poché, polev a ochucovadel do zmrzliny

4) výroba cukrářského krému a krému zabaione na zmrzlinu

5) zmrzlinové směsi: pasterizace

 

Druhý den kurzu

1) výroba, počítání receptů a kalkulace kopečkové zmrzliny

2) zmrzlina s ovocným poché, cukrářským krémem a krémem zabaione

3) výroba na stroji GX, ukázka strojů na točenou zmrzlinu a šlehačku

4) zmrzlina na talíři

5) marketing a balení
 

Matteo Manzotti

Již od mala se pohyboval v cukrářské laboratoři se svým otcem Danielem, který je pro něj největší mistr. Jeho rodina řídí zmrzlinárny a cukrárny přes 35 let. Ve svých 10 letech upekl první dezert a tím to vše začalo. Od té doby prošel několika speciálními kurzy, v roce 2012 začal studovat obor cukrařina, pekařina, poté absolvoval další kurzy cukrařiny a přitom pracoval v rodinném podniku. V roce 2015 vyhrál konkurz na veletrhu ze 70 účastníků díky jeho vlastnímu receptu - dort Framboise Supreme a byl oceněn velkými cukráři jako je Iginio Massari. O rok později se opět účastnil soutěže a podruhé vyhrál první cenu s jeho novou tvorbou "Ambra".

 

Po ukončení kurzu obdržíte certifikát a slevový voucher k nákupu zmrzlinového stroje Frigomat.

Místo konání: CESK, a.s., Jarní 44i, 614 00, Brno – Maloměřice

Termín: 9.4. - 10.4.2019 od 9:00 do 17:00

Školitel: Matteo Manzotti z Itálie

Max. počet míst: 12

Podívejte se na mapu ZDE.

 

Více informací a přihlašovací formulář najdete ZDE.
Dotazy ohledně kurzu posílejte na pazourkova@cesk.cz

 

Uzávěrka přihlášek je 5. dubna 2019. 

Těšíme se na Vás

Další články

DVOUDENNÍ PROFESIONÁLNÍ KURZ VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ ZMRZLINY

17. 5. 2019
Profesionální dvoudenní kurz výroby a zpracování zmrzliny pro začátečníky povede zmrzlinář a cukrář Jakub Derner.

Seznam akcí na březen 2019

8. 3. 2019
Srdečně Vás zveme na následující akce, kterých se budeme účastnit v březnu 2019. 

Seznam akcí na únor 2019

12. 2. 2019
Podívejte se, na kterých akcích nás během února můžete navštívit.

Pozvánka na mezinárodní veletrh Sigep 2019

9. 1. 2019
Vážení zákazníci,   srdečně Vás zveme na 40. ročník mezinárodního veletrhu Sigep v italském Rimini od 19. do 23. ledna 2019. Opět nás...
Copyright CESK 2019  |  Mapa webu