Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

3. 1. 2022

Připravte se na zmrzlinovou sezónu 2022

Současná situace je sice v mnoha ohledech nejistá - sázka za zmrzlinu však není vůbec špatná volba. Prodej je totiž jednoduše možný i přes okýnko a je závislý hlavně na počasí - ať je krize nebo není, v teplém dni si dá zmrzlinu skoro každý. Proto patří nejen do cukrárny nebo kavárny, ale může zajímavě rozšířit nabídku pekárny, drobného občerstvení nebo třeba autoservisu.

 
Přinášíme několik tipů, ale i novinky a aktuální trendy. 

Pokud plánujete na jaro nové technologie, poptejte je již teď

I když je léto ještě daleko, právě teď je nejlepší čas přemýšlet o obměně starých strojů nebo o pořízení nového stroje. Nedostatek materiálů a dalších komodit totiž ovlivňuje i výrobu zmrzlinových strojů a jejich dodání se zpožďuje. Druhým faktorem jsou rostoucí ceny materiálů i energií, které výrobci bohužel postupně promítají do cen.

Pokud tedy poptáte nový stroj již nyní, budete mít jistotu včasného dodání i výhodnější ceny. Z dřívějšího objednání nemusíte mít strach - stroj Vám dodáme až na Vámi zvolený termín a záruka začne platit až od data odebrání.

 

V Česku je nejoblíbenější točená zmrzlina Točená zmrzlina

Točená zmrzlina má na trhu až 80% podíl. Výhodou strojů na točenou zmrzlinu je totiž poměrně malá prostorová náročnost, takže jsou vhodné i pro stánkový prodej, a rychlost, s jakou jste schopni zákazníky obsloužit.

Na rozběhnutí podnikání vám stačí jeden stroj a několik nádob na rozmíchání směsí. Výkonný zmrzlinový stroj je ideální, pokud je pro vás hlavním parametrem rychlost s jakou obsloužíte zákazníky. 

 

Výroba točené zmrzliny

Na točenou zmrzlinu je určený stroj, který v sobě uchovává tekutou zmrzlinovou směs chlazenou na 4 °C. Směs je při výdeji zákazníkovi dopravena nášlehovým čerpadlem (nebo gravitačně) do výrobního válce, ve kterém se vyrobí pokaždé jen několik čerstvě mražených zmrzlin. Výkonné stroje dokážou jednu porci vyrobit za cca 10 vteřin.

 

NÁŠ TIP: Frigomat Kiss 3P Power VE Mixer

Výkonný třípákový mobilní výrobník, který má zvýšený výkon a jednoduchou obsluhu. Je vybaven nášlehovými čerpadly, mixéry ve vanách, možností vzdálené správy a nezávislými chladicími okruhy. Každá polovina stroje pracuje zvlášť, takže je možné vyrábět i dva nesourodé produkty nebo využívat jen polovinu stroje. Kromě točené zmrzliny umí i mražený jogurt, sorbetty, mražené dezerty či zmrzlinu z čerstvého ovoce.

 

Výroba fresh zmrzliny ve Frigomat GXKopečková zmrzlina je klasika

Výrobník kopečkové zmrzliny vyrobí zmrzlinu z celé dávky tekuté směsi naráz. Hotová zmrzlina se pak vybere do nerezové vaničky, kde se nazdobí, vymrazí v šokovém zchlazovači a poté prodává ze zmrzlinářské vitríny. Pokud chcete zákazníkům ukázat řemeslnou zručnost, pak je krásně nazdobená vanička kopečkové zmrzliny to pravé. Vzhledem k náročnosti na vybavení se však hodí spíš pro větší výrobu zmrzliny.

 

Novým trendem je FRESH zmrzlina 

Výrobu čerstvé zmrzliny umožňují výrobníky řady GX. Koncepce těchto strojů stojí na myšlence jednoduché výroby a čerstvosti zmrzliny. Zmrzlina se vyrábí přímo před očima zákazníků, kteří můžou skrze průhledná víka pozorovat proces výroby, který udržuje zmrzlinu neustále čerstvou.

Celá výroba navíc probíhá v jednom stroji, což znamená úsporu prostoru i peněz. Nepotřebujete totiž pořizovat samostatně zmrzlinový stroj, šoker, paster a vitrínu. Stavebnicový systém umožňuje postupné rozšiřování výroby podle vašich potřeb. Velmi jednoduchá je i údržba a ovládání stroje, proto je vhodný pro začínající cukrárny, ale i pro rozšíření sortimentu pekárny nebo třeba malého bistra.

 

Výroba fresh zmrzliny ve Frigomat GX

Ve zmrzlině z výrobníku GX můžou být díky šetrnému způsobu míchání i velké kousky ovoce nebo celé oříšky, které zůstanou neporušené. Výsledkem je pak unikátní zmrzlina, kterou na jiném stroji nevyrobíte. Jak probíhá výroba? Podívejte se na následující video.

 

Chcete vybrat správně? Poraďte se s odborníky

Při výběru je třeba zohlednit řadu faktorů, aby stroj přesně odpovídal potřebám vaší provozovny i podnikání. Naši odborníci vám díky zkušenostem v oboru pomůžou bez zbytečných přešlapů rychle najít ideální řešení. To se týká výběru jednoho stroje, ale i zařízení celé cukrárny.

Společně projdeme vaše představy a požadavky a navrhneme řešení na míru vašemu provozu. V našem zkušebním středisku v Brně si můžete stroj také prohlédnout a vše vám podrobně vysvětlíme.

 >>KONTAKTOVAT CESK

 

Chcete se naučit vyrábět zmrzlinu?

Nabízíme individuální kurzy výroby zmrzliny, kde se můžete naučtit vyrábět točenou, kopečkovou, ale i fresh zmrzlinu. Kurzy vede zkušený cukrář a jsou vhodné i pro začátečníky. 

 

 

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu