Správně vychlazené pivo budí chuť dát si další!

11. 8. 2021
Výčepní technika

Česká republika je národem pivních fajnšmekrů a skutečných odborníků na toto tekuté zlato. Není proto divu, že kvůli našemu pivu si Česko, jako svoji destinaci, volí i mnoho turistů. Vždyť co je lepšího, než dát si v parném létě na zahrádce jeden či dva orosené půllitry? Jak má být ale pivo vychlazené, abychom ochotně nezůstali jen u jednoho?

Správně vychlazené pivo budí chuť dát si další!

Sedmý schod je mýtus

Film Vesničko má středisková určil, že pivo chutná nejlépe ze sedmého schodu - na šestém je ještě teplé, na osmém zas přechlazené. A i když v Čechách mají pivo obecně raději studenější, než na Moravě, ideální teplota, kterou by tento národní nápoj měl při podávání mít je 7° Celsia.

Správné chlazení piva přitom není radno podceňovat! Ve skutečnosti se totiž plná chuť piva a dobré ošetření pivních trubek projeví právě při teplotě kolem sedmi stupňů. Pokud toužíte po tom, aby si u vás hosté podávali dveře, nezapomeňte, že správně chlazené pivo je základ.

Na jedno...

Nejlepším zákazníkem, kterého každá hospůdka může mít je totiž “štamgast”, který k vám zavítá pravidelně, ochotně a rád. A ti se většinou vrací jen kvůli dvěma věcem - milé obsluze a skvělému pivu. Zatímco to první si nikde nekoupíte, skvělého piva můžete docílit snadno, a to péčí o výčepní techniku a díky perfektnímu chlazení piva.

 

Správně vychlazené pivo zajistí kvalitní chlazení na pivo

 

(Správně vychlazené pivo na teplotu 7 °C docílíte se správným chlazením na pivo | Autor: Quinn Dumbrowski, cc-by)

 

Je potom už jen na vás, jakého ducha či design své provozovně vdechnete. Pamatujte si ale, že “na jedno” chodí málokdo a pokud chlazení piva věnujete náležitou pozornost, u jednoho zkrátka nikdy nezůstane. Takzvanou “pitivost” piva, tedy chuť pít další pivo, i když už nemáte žízeň, totiž nedělá jen kvalita použitých surovin, ale i správné vychlazení. A jedno bez druhého se zde zkrátka neobejde.

Doma je doma

Správně vychlazené pivo ale rozhodně nepatří jen do hospůdek a restaurací. Těžko bez něj můžete uspořádat pořádnou letní zahradní party, grilování s přáteli nebo menší či větší hudební festival. Ani při těchto příležitostech naštěstí nemusíte přemýšlet, jestli sáhnete po lednici přeplněné “lahváči”, nebo se raději obětujete a budete sice točit pivo z bečky, ale bohužel teplé.

Jednoduchým řešením je v tomto případě připojit suché chlazení na pivo, které je malé, přenosné a dokáže vám vychladit pivo na osvěžujících 7°C už během pouhých 3 minut od zapojení.

Přečtěte si také

Ušetřete své svaly, přírodu i finance s výrobníkem sody

10. 6. 2022
Litr vychlazené sodovky za 50 haléřů? Takovou cenou se mohou pochlubit pouze výrobníky sody. Ať už potřebujete osvěžující nápoje pro velkou firmu...

Dopřejte si své oblíbené pivo kdykoliv

6. 6. 2022
Téměř každý zletilý občas dostane chuť na půllitr osvěžujícího piva. Řešení jsou různá – můžete se vydat do své oblíbené hospody… Anebo můžete...

Pitný režim ekonomicky a lahodně: To je post-mix

4. 6. 2022
Letní horka už nám klepou na dveře, a tak je nejvyšší čas začít pečlivě dbát na pitný režim. Pokud holdujete limonádám a džusům, je post-mix to...

Co musí mít dobrá hospoda? Rychlou obsluhu a pivo jako křen!

6. 9. 2021
Zatímco v případě restaurace je chloubou a vstupní branou k hostovi jídelní lístek a na něm vypočítané pokrmy, do hospody chodí hosté především...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu