1. 9. 2009

Zásaditá kapalina CIP – novinka pro účinné čištění pivního vedení

Každý dobrý hostinský ví, že výsledná chuť čerstvě načepovaného piva nezáleží pouze na jeho složení a teplotě, ale také na čistotě pivního vedení. Jak se zbavit nečistot usazených na stěnách nápojového vedení? Vyzkoušejte zásaditou sanitační kapalinu CIP od společnosti CESK!

 

Propláchnutí pivních trubek je základ pro udržení skvělé chuti a kvality piva. Tlaková voda ale někdy nemusí stačit, proto se pro sanitaci používají i speciální roztoky.

Zatočte s bakteriemi

Pivo nejvíce chutná mléčným bakteriím. Těm na rozdíl od jiných mikroorganismů nevadí přítomnost alkoholu ani nedostatek kyslíku. Bakterie se usazují v pivním vedení, živí se pivem, znečisťují ho vyloučenými zbytky a nakonec ve vedení také umírají.

Přítomnost mléčných bakterií zákazník pozná na první pohled i podle chuti. Negativně totiž ovlivňují barvu, chuť i říz piva.

Jak funguje sanitační kapalina CIP?

Zásaditá kapalina CIP určený pro sanitační soudky spolehlivě odstraňuje všechny organické látky včetně mléčných bakterií. Do pivního vedení se vhání pod tlakem, nejlépe jednou za týden.

Sanitační kapalina CIP je dodávána v plastových lahvích, ve 2% koncentraci a o hmotnosti 1 kilogram. Zakoupit jí můžete zde.

Dopřejte svým zákazníkům pivo, na které se budou rádi vracet!

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu