Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

Drobné cukrářské stroje, které vám zjednoduší práci

22. 11. 2021
Cukrářské stroje
Cukrářská práce vyžaduje přesnost a preciznost. V současné době však existuje celá řada zařízení, která vám umí neuvěřitelně ulehčit život a ušetřit čas i peníze. Představíme si vyvalovačku těsta, hnětače a šlehače, které vám ušetří úmorné míchání, profesionální cukrářské pece a profesionální váhu, která vám pomůže přepočítat jakýkoliv recept. 
Drobné cukrářské stroje, které vám zjednoduší práci

Hnětač či šlehač je nepostradatelný asistent Hnětače a šlehače

Opravdovou nutností při výrobě jsou hnětače a šlehače. Hnětač vám skvěle nahradí ruční výrobu těsta a univerzálnější šlehač navíc vyšlehá i ten nejlepší krém.

Odzvonilo náročnému a zdlouhavému hnětení těsta. Hnětač kvalitně promíchá všechny suroviny a vy si můžete šetřit ruce na kreativnější práci. Nejlépe ho využijete v pekárně, ve které se vyrábí hlavně těsto.

Šlehač v sobě spojuje jak hnětací hák, tak šlehací metlu nebo protínačku. Pokud nestíháte a potřebujete co nejrychleji vychladit krém (a nemáte šoker), můžete ho nechat míchat ve šlehači, kde přirozeně zchladne. Nevýhodou je, že tímto způsobem se z krému ztrácí voda, proto je nutné recept upravit.  

 

 

Na milimetr přesně vyválené těsto

Vyvalovačka vám ušetří spoustu času při zpracování těsta a můžete se potom více soustředit třeba na zdobení. Její výška je nastavitelná přesně na milimetr podle vašich požadavků, vyválené těsto bude hezky rovnoměrné a díky standardizovaným rozměrům se pěkně vejde na plech.  

Co zvládá na jedničku?

Tento šikovný pomocník vám usnadní výrobu lineckých, listových, plundrových a dalších těst. Velkou výhodou je jeho rychlost, vlivem které se válené těsto nestihne přehřát a tuk zůstává hezky tam, kde má být. Výsledkem jsou krásně oddělené vrstvy při pečení listových těst.

Nezklame ani ve velké výrobě, kde se spojí více vyvalovaček za sebou. Jedna válí a druhá vykrajuje. Následně může produkt putovat do drezírky, kde je naplněn a odtud přímo do pece.

Můžete ji využít i na potahovací hmotu, je ale potřeba mít samostatnou vyvalovačku, aby se do hmoty nedostala přebytečná mouka.

 

Vyvalovačka těsta

 

Perfektní produkty z cukrářské pece

Cukrářské peceI pečení si můžete výrazně zjednodušit. Cukrářské pece mají předchystané programy pro různé produkty, takže eliminujete případné chyby nastavení před pečením. Navíc se program automaticky upraví podle vloženého množství plechů.

Pece nabízí možnost přivlhčování nebo sušení, což se hodí např. u sušení pusinek nebo pečení chleba, kde je třeba mít kompletní kontrolu teploty v peci.

Čištění probíhá automaticky a zabraňuje kontaminaci pachy z předešlého pečení nebo například lepkem. Velkým plusem je i možnost zasouvání plechů do pece v jeden moment. Cukrářské pece jsou díky rychlejšímu ohřevu a lepší izolaci méně energeticky náročné než běžná zařízení. Navíc zvládají rovnoměrné pečení, takže plechy není třeba nijak otáčet. 

 

Mnohem víc než jen váha

Profesionální kalibrační váha Calybra je opravdu multifunkčním nástrojem. Jako každá váha vám zváží suroviny, ale můžete si do ní navíc uložit recepty (i anonymizovaně), které umí přepočítávat v průběhu vážení (pokud třeba přisypete příliš mnoho mouky).

 

 

Dle receptu automaticky vypočítá požadované množství surovin na určitý počet plechů, proto nehrozí žádné zdržování s kalkulačkou. Pokud chcete péct třeba dort se dvěma krémy a jedním těstem, váha Calybra vám vypočítá, kolik surovin potřebujete pro výrobu čtyřpatrového dortu.

Umožňuje vedení kompletního skladového hospodářství (včetně dodacích listů), sdílené skladové hospodářství pro víc poboček přes cloudovou službu nebo vedení statistik výroby, kde můžete sledovat vstup a výstup surovin. Upozorní vás na končící datum spotřeby nebo nedostatek surovin na skladě – pokud si ve skladě nastavíte minima a optima, může i automaticky generovat objednávky u dodavatelů.

Co všechno dokáže?

  • Přepočítávání receptů v průběhu vážení
  • Anonymizace surovin a hmotností – ochrana proti krádeži receptů
  • Upozornění na nedostatek surovin/končící datum spotřeby
  • Možnost výroby štítků s nutričními hodnotami a vyznačenými alergeny ve složení
  • Vedení kompletního skladového hospodářství (včetně dodacích listů)
  • Sdílené skladové hospodářství pro více poboček (např. prostřednictvím cloudu)
  • Vedení statistiky z výroby pro potřebu kontroly surovin

Přečtěte si také

Výrobník čokolády: Principy fungování a využití v praxi

21. 9. 2023
Pokud se chcete pustit do výroby čokolády ve vlastní provozovně, určitě jste si pokládali otázku, jak to funguje. Pojďme se seznámit s...

Jak vybrat nejlepší výrobník čokolády pro vaše potřeby

18. 9. 2023
Milujete čokoládu a chtěli byste s ní obohatit své podnikání? V tom případě budete určitě stát před důležitým rozhodnutím – jaký stroj na výrobu...

Za kulisami výroby čokolády: Jak se vyrábí čokoláda

24. 8. 2023
Čokoláda patří bezesporu mezi nejoblíbenější sladkosti, a to nejen u nás, ale i ve světě. Znáte ale její historii, postup výroby nebo vliv na...

Jak si splnit sen a založit si cukrárnu

13. 1. 2022
Možná je vlastní cukrárna vašim dětským snem, možná jste láskou ke sladkému zahořeli až nedávno, anebo jste si při návštěvě nové cukrárny...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu