Aktualita

Dny

Dny otevřených dveří na Slovensku!

Máte cukrárnu, zmrzlinárnu nebo čokoládovnu? Přijďte za námi do Banské Bystrice na Slovensku!

Fresh zmrzlina - co to je a proč je tak oblíbená?

3. 4. 2022
Zmrzlina

V posledních letech se mezi zákazníky objevuje silný důraz na kvalitu a čerstvost surovin. Právě na tento trend reagují výrobníky fresh zmrzliny, které vyrábí produkt přímo před očima zákazníků.

Fresh zmrzlina - co to je a proč je tak oblíbená?

Čerstvěji už to nejde

Výrobník fresh zmrzliny Frigomat GXCelá koncepce stojí na čerstvosti produkce a výdeje zmrzliny, proto výrobníky GX připravují zmrzlinu přímo před očima zákazníků. Míchadlo zpracovávající zmrzlinu se zastaví po dokončení přípravy nebo po otevření víka při výdeji do ruky. Pokud zmrzlina dochází, můžete do výrobníku směs na zmrzlinu přidávat i během dne a do 10 minut je nová zmrzlina hotová.

Pro tento koncept se výborně hodí výroba zmrzliny ze základních surovin, která je díky nezávislému nastavení jednotlivých válců opravdu jednoduchá. Vše vás naučíme na našich kurzech výroby zmrzliny.

 

Ušetřete prostor i peníze

Zmrzlinové stroje řady GX v sobě kombinují vertikální výrobník kopečkové zmrzliny s vitrínou, proto vám pro výrobu i prodej  zmrzliny stačí jedno jediné zařízení. Není třeba samostatně pořizovat další stroje, což šetří prostor i peníze.

Výrobník GX je vybaven nočním režimem, proto není nutné časově náročné přesouvání zmrzliny z vitríny do konzervátoru. 

 

Perfektní kvalita i konzistence

Zejména u kopečkové zmrzliny může být problém při zajištění správné konzistence ve všech vaničkách. Zmrzlinová vitrína má nastavenou jednotnou teplotu, která nemusí být vhodná pro všechny nabízené produkty. Typickým příkladem je příchuť slaný karamel - sůl má velkou protimrznoucí schopnost, takže zmrzlina bývá oproti ostatním příliš měkká.

U výrobníku GX je možné každou nádobu nastavit individuálně, proto můžete zároveň vyrábět a prodávat zmrzliny s různým základem. Díky oddělenému ovládání je možné jednotlivé stanice také nezávisle na sobě spouštět nebo čistit. 

 

Zmrzlinové vitríny také bývají citlivé na průvan, proto se horní vrstva zmrzliny může rozmrazovat. Výrobníky GX jsou však uzavřené a směs je navíc pravidelně promíchávaná. 

 

Zmrzlina, kterou jinde nevyrobíte

I když se jedná o výrobník kopečkové zmrzliny, výsledný produkt je díky míchání mnohem více nadýchaný. Díky šetrnému způsobu míchání navíc můžete do směsi přimíchat i kousky ovoce nebo celých ořechů. Výsledkem je zmrzlina, kterou na jiném stroji nevyrobíte.

Výrobník fresh zmrzliny Frigomat GXJednoduchá obsluha i údržba

Výrobníky GX  mají velmi jednoduché ovládání, které bez problému zvládnou i brigádníci. Veškerou práci, včetně udržování teploty či míchání, udělá stroj sám podle jednoho ze sedmi nastavených programů. 

Snadné je i čištění. Například oproti strojům na točenou zmrzlinu, které je třeba každé dva dny rozebrat a vyčistit (což zabere až 1,5 hod), je čištění výrobníku GX hotové během několika minut díky zabudované spršce. Stroj se dá také připojit přímo na kanalizaci, takže špinavou vodu nemusíte nosit v kýblech.

 

Poskládejte výrobu podle vašich potřeb

V nabídce najdete různé velikosti výrobní vitríny, které obsahují 2, 4, 6 a 8 výrobních válců. Stroje je možné k sobě různě sestavovat, a podle potřeby tak postupně rozšiřovat výrobu. Hodinový výkon stroje na každou vanu je až 10 kg/hod, v případě modelu GX 6 je tedy hodinový výkon až 60 kg za hodinu.

 

Přečtěte si také

Vsaďte na prodej zmrzliny ze zmrzlinového stánku!

30. 4. 2024
Prodej zmrzliny nemůže fungovat bez toho správného místa . Takového, které nejenže osloví zákazníky , ale také vám, jakožto prodejci, nabídne...

Jak na výrobu kopečkové zmrzliny

9. 4. 2024
Chcete svůj podnik obohatit o prodej zmrzliny nebo sníte o otevření vlastní zmrzlinárny? Kopečková zmrzlina vás nezklame v malé cukrárně...

Srovnání technologií pro výrobu zmrzliny

18. 3. 2024
Zmrzlinová sezóna už je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pustit se do výběru toho správného vybavení. Bez kvalitního a dobře zvoleného stroje...

Kouzlo řemeslné zmrzliny

27. 4. 2023
O tom, že “jíme i očima”, slyšíme v gastronomii na každém rohu a Instagramy se plní fotkami dokonale upravených pokrmů lákajících k ochutnání....
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu