Jak vybrat zmrzlinový stroj

16. 1. 2022
Zmrzlina

Léto je dlouho očekávané období, ze kterého mají radost nejen milovníci zmrzliny, ale také majitelé zmrzlinových stánků či cukráren, pro které jsou výrobníky zmrzliny lukrativní investicí. Pokud i vy zvažujete nákup zmrzlinového stroje, dáme vám praktické tipy, podle čeho vybírat.

Jak vybrat zmrzlinový stroj

Jakou zmrzlinu chcete vyrábět?

Ještě předtím, než se budete dívat na nabídku zmrzlinových strojů, je důležité promyslet několik důležitých věcí. První otázkou je: Jakou zmrzlinu chcete vyrábět? Na výběr máte ze tří základních druhů – točená, kopečková nebo fresh zmrzlina. Každá z nich má své výhody a my si je v tomto článku stručně představíme.

Točená zmrzlina je klasika

Točená zmrzlina si v České republice nepochybně drží své prvenství. Lidé si ji zamilovali pro její nadýchanost a delikátní chuť, zatímco majitelé zmrzlinových strojů zase pro její snadnou a rychlou výrobu, kterou zvládne úplně každý.

Výroba kopečkové zmrzliny

Na začátku připravíte tekutou zmrzlinovou směs, kterou nalijete do zásobníků – zde ji stroj udržuje ve stálé teplotě 4 °C. Odtud je při zatáhnutí páky dopravena nášlehovým čerpadlem nebo gravitačně do výrobního válce, kde se vyrobí jen několik porcí čerstvě vymražené krémové zmrzliny, kterou okamžitě servírujete zákazníkovi.

Kopečková zmrzlina láká k ochutnání

Další je tradiční kopečková zmrzlina, která si získala sympatie díky své pestré škále chutí a atraktivnímu zdobení ve vitrínách. Potěšení z kopečkové zmrzliny mají ovšem i sami cukráři, kteří mají vynikající příležitost ukázat svůj řemeslný um.

Krásně nazdobené zmrzlině ovšem předchází její výroba. K tomu cukráři využívají výrobník, který z celé dávky tekuté směsi udělá lahodnou zmrzlinu. Hotový dezert je pak nutné přendat do vaničky a vymrazit v šokovém zmrazovači. Poté je zmrzlina připravena k servírování.

Hit posledních let - fresh zmrzlina

Jako poslední tu máme fresh zmrzlinu – poměrně nový koncept výroby zmrzliny, který se okamžitě stal novým zmrzlinářským trendem. Za výrobou této unikátní čerstvé zmrzliny stojí stroje řady GX, které umožňují zákazníkům vidět celý proces výroby. Díky tomu mají vždy jistotu, že je zmrzlina čerstvá. A co víc, atraktivnímu šlehání zmrzliny jen tak neodolají.

 

Stroje na točenou, kopečkovou a fresh zmrzlinu

Jestliže jste stále na vážkách a nevíte, jaký stroj vybrat, dáme vám další praktické tipy. V této části vám prozradíme, jaký stroj na točenou, kopečkovou či fresh zmrzlinu si naši cukráři nejvíce pochvalují.

Na točenou zmrzlinu: KISS 3 POWER VE MIXER

Jako vynikající pomocník při výrobě točené zmrzliny se osvědčil stroj FRIGOMAT KISS 3P Power VE MIXER TOUCH. Jedná se o třípákový stroj s dotykovým displejem, 2 řídícími jednotkami a 4 nezávislými motory, které garantují vysokou výrobní kapacitu. I přes svůj výkon je stroj velmi kompaktní, a proto se snadno vejde kamkoliv.

Co se samotné výroby týče, KISS 3P POWER VE MIXER TOUCH je schopný produkovat nejen točenou zmrzlinu (2 druhy a 1 mix), ale také chutné sorbety, točený jogurt, mousse a další cukrářské dobroty. To vše díky výkonným nášlehovým čerpadlům.

Na kopečkovou zmrzlinu: TWIST 35 

S výrobou kopečkové zmrzliny vám zase pomůže stroj FRIGOMAT TWIST 35, který uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Důvodem je jeho velký výkon, díky kterému je stroj schopen vyrobit až 35 kilogramů zmrzliny za hodinu. Velkou pomocí vám bude i jeho první a jediný automatický mycí systém na trhu.

Kromě vysoké produkce své majitele potěší i automatickým mrazícím cyklem pro dosažení ideální hustoty nebo také cykly pro výrobu nejrůznějších mražených dobrot – od sorbetů a ovocných zmrzlin až po mléčné či alkoholové zmrzliny.


Fresh zmrzlina z výrobníku řady GX 

Na originální fresh zmrzlinu zase využijete unikátní výrobníky GX od FRIGOMATu. Výrobníky řady GX kombinují vitrínu s vertikálním výrobníkem, což znamená, že pro výrobu a servírování stačí jedno jediné zařízení. Na rozdíl od jiných zmrzlinových strojů výrobníky GX zákazníkovi umožňují, aby viděl celý proces výroby na vlastní oči.

Kromě jednoduché obsluhy a údržby ocení majitelé také to, že si sami mohou vybrat, kolik příchutí budou na stroji vyrábět. V nabídce jsou výrobníky na dvě až osm příchutí. Stavebnicový systém navíc umožňuje postupné rozšiřování výroby podle vašich potřeb.

 

 

Zmrzlinový stroj podle velikosti provozovny

Při výběru stroje na výrobu zmrzliny je dobré zvážit jeho umístění. Ať už máte menší stánek, středně velkou kavárnu, nebo cukrárnu, kde se to zákazníky jenom hemží, budete potřebovat stroj, který splní vaše potřeby a očekávání.

Výrobník fresh zmrzliny

Potřeby každé cukrárny je potřeba zvážit individuálně - jaké je vaše zaměření, poloha, prostorové možnosti... roli hraje spousta věcí. Ať už máte malý nebo velký provoz, ozvěte se nám a pomůžeme vám s výběrem nejlepšího řešení.

Jednoduché versus kombinované stroje

Pokud se chcete zaměřit na výrobu zmrzliny, pak vám skvěle poslouží zmrzlinové stroje na kopečkovou, fresh či točenou zmrzlinu

Jestliže hledáte způsob, jak si ušetřit práci a čas, pak vás jistě zaujmou také multifunkční kombinované stroje. Ty kromě lahodné zmrzliny dokážou vyrobit také další dobroty, jako jsou krémy, těsta, pěny, pudinky, čokolády, marmelády a další. Kombinované zmrzlinové stroje FRIGOMAT obsahují dvě na sobě nezávislá výrobní prostředí, a proto vám umožní vyrábět zmrzlinu a pasterizovat směs ve stejný moment. 

Neváhejte se s námi poradit

Výběr vhodného stroje na výrobu zmrzliny je klíčový. Když vyberete správně, ušetří vám to mnoho času, peněz i zbytečných starostí. Pokud byste přece jenom chtěli poradit, neváhejte kontaktovat naše odborníky. Ti vám pomohou nejen s výběrem, ale také vám celý zmrzlinový stroj předvedou a ukážou, co všechno je k jeho obsluze a údržbě potřeba.

 

Přečtěte si také

Jak na výrobu kopečkové zmrzliny

9. 4. 2024
Chcete svůj podnik obohatit o prodej zmrzliny nebo sníte o otevření vlastní zmrzlinárny? Kopečková zmrzlina vás nezklame v malé cukrárně...

Srovnání technologií pro výrobu zmrzliny

18. 3. 2024
Zmrzlinová sezóna už je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pustit se do výběru toho správného vybavení. Bez kvalitního a dobře zvoleného stroje...

Kouzlo řemeslné zmrzliny

27. 4. 2023
O tom, že “jíme i očima”, slyšíme v gastronomii na každém rohu a Instagramy se plní fotkami dokonale upravených pokrmů lákajících k ochutnání....

Co byste měli vědět o výrobě kopečkové zmrzliny?

14. 6. 2022
Kopečková zmrzlina je v létě snad tím nejlepším osvěžením, které navíc díky své oku lahodící prezentaci ve vitríně zaujme každého kolemjdoucího....
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu