Aktualita
Dny otevřených dveří na Slovensku!
Máte cukrárnu, zmrzlinárnu nebo čokoládovnu? Přijďte za námi do Banské Bystrice na Slovensku!
Srovnání technologií pro výrobu zmrzliny
Zmrzlinová sezóna už je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pustit se do výběru toho správného vybavení. Bez kvalitního a dobře zvoleného stroje totiž ani zmrzlina z těch nejlepších surovin nebude to pravé ořechové. Jak se ale rozhodnout, co je pro vaše zmrzlinové záměry tou nejlepší volbou? A jak se jednotlivé způsoby výroby zmrzliny od sebe liší? Na to se zaměříme v dnešním článku…
Zmrzlinové stroje v hlavní roli
Zmrzlina a technologie k její přípravě ušly od dob jejího objevení velký kus cesty. Na trhu tak naleznete velký výběr zmrzlinových strojů. Mimo klasické zmrzlinové stroje tak lze pořídit i kombinovaný stroj na kopečkovou zmrzlinu s pasterizací, který je možno prakticky využít také k výrobě cukrářských produktů.
Kde a pro koho?
Zmrzlinové stroje můžeme jednoduše rozdělit na dvě základní kategorie, a to podle toho, v jakém objemu a k jakým účelům chcete zmrzlinu vyrábět. Pokud chcete mraženou pochoutkou obohatit nabídku ve svém malém gastronomickém provozu, poslouží vám menší výrobník zmrzliny.
Pokud ale vlastníte větší cukrárnu či stánek na zmrzlinu na frekventovaném místě, bude pro vás ideální výkonný výrobník zmrzliny, na který se můžete v případě velkých front spolehnout.
Jakou zmrzlinu chcete vyrábět?
Ve svém podniku můžete nabízet jeden ze tří základních typů zmrzliny. Vsadit můžete na klasiku v podobě zmrzliny točené či kopečkové nebo na novější, ale stále oblíbenější fresh zmrzlinu. Ta potěší především svým jednoduchým procesem přípravy - do výrobníku nalijete směs, která je hotová do pár minut a pokud dochází, stačí směs opět dolít. Zmrzlina je tak pro zákazníky stále připravená.
Tradiční vs. moderní zmrzlinové stroje
Nové modely zmrzlinových strojů vám svými vlastnostmi dopřejí při výrobě ten největší možný komfort. Oproti starým strojům vám mohou nabídnout:
-
Nižší spotřebu energie
-
Vyšší rychlost výroby
-
Jednoduché ovládání u modelů s tlačítky i u dotykového displeje
-
Lepší kvalitu výsledné zmrzliny
-
Některé modely automatické mytí
-
Možnost vzdálené správy stroje
Nad starším strojem ale není třeba hned lámat hůl - při pravidelné servisní údržbě vydrží i staré zařízení mnoho let a bude skvělým pomocníkem.
Když nejste jenom zmrzlinář, ale i cukrář
Pokud ve svém provozu oceníte nejen výrobu zmrzliny, ale také cukrářských výrobků, je pro vás tou pravou volbou kombinovaný výrobník zmrzliny. Ten může vyrábět nejen zmrzlinu, ale také pasterizovat a vyrábět cukrářské krémy, těsta a další cukrářské produkty. Takovým strojem je například Twin Chef LCD, který nabízíme v objemech 35, 45 a 60 kg za hodinu.
V naší nabídce naleznete také řadu Twin s pasterem bez cukrářské výroby.
Stroje pro všechny druhy zmrzliny
Možnosti ve výběru strojů samozřejmě závisí především na tom, jaký druh zmrzliny si přejete vyrábět. Pokud vás zaujala zmrzlina točená, určitě oceníte stroj FRIGOMAT KISS 3P MIXER TOUCH. Jedná se o třípákový stroj s dotykovým displejem, 2 řídícími jednotkami a 4 nezávislými motory, které garantují vysokou výrobní kapacitu.
Kopečková zmrzlina se vám zase bude skvěle připravovat se strojem FRIGOMAT TWIST 35, který uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Dokáže vyrobit až 35 kilogramů zmrzliny za hodinu a díky automatickému mycímu systému vám ušetří spoustu času.
Pokud chcete svým zákazníkům dokázat čerstvost zmrzliny, vsaďte na výrobník GX. Tento stroj vyrábí takzvanou fresh zmrzlinu, která se vyrábí přímo před očima zákazníků. Skrze průhledná nemlživá víka můžete pozorovat proces výroby, který udržuje zmrzlinu stále čerstvou. Tento stroj oceníte nejen ve větším, ale také v menším provozu.
Jak vybrat tu správnou technologii?
Než se vrhnete na objednávání strojů, měli byste se zamyslet nad důležitými otázkami. Především jak často chcete zmrzlinu vyrábět, kde ji budete prodávat, jakou máte možnost elektrického připojení, kolik chcete do stroje investovat a jakou zmrzlinu chcete prodávat. Na základě těchto informací se můžete poté rozhodnout, jak velký stroj si do provozu pořídit.
Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ stroje, nikdy nepodceňujte jeho kvalitu, ale také spolehlivost dodavatele.
Při výběru tedy není vhodné se orientovat pouze podle ceny. Ideální je srovnávat přesné nabídky dodavatelů a jejich komplexních služeb, jako je rychlost servisu, dostupnost náhradních dílů, poradenství nebo telefonická podpora.
Rozhodování vám mohou ulehčit také dostupné reference, ze kterých se dozvíte, jak jsou s dodavatelem spokojeni jeho klienti.
Nejlepší je ale samozřejmě nekupovat zajíce v pytli a stroj si na vlastní oči prohlédnout, vyzkoušet a zmrzlinu z něj ochutnat.
V CESKu vám rádi pomůžeme nejen s výběrem či servisem, ale také se samotnou přípravou zmrzliny. Na našich kurzech se můžete pod taktovkou profesionálů naučit, jak tuto mraženou pochoutku připravit krok za krokem.
Výběr není radno podcenit!
Než se tedy pustíte do objednávání, promyslete všechny své možnosti a požadavky na výrobník zmrzliny. A pokud si nejste jisti, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám zodpovíme všechny otázky a navedeme vás tím správným směrem!
S potěšením vás také přivítáme v našem showroomu v Brně, kde si můžete všechno detailně prohlédnout, otestovat a nechat si od nás individuálně poradit, jaký stroj je konkrétně pro vaše potřeby ten pravý.
A jestli k nám nemáte cestu, můžete si stroje prohlédnout alespoň díky naší virtuální prohlídce.