Postmixy: zefektivnění vašeho provozu

10. 6. 2021
Výčepní technika

S blížícím se létem se zvyšuje také potřeba řešit, respektive dodržovat pitný režim. Pokud v provozu řešíte zajištění přísunu čerstvých, chutných a osvěžujících nealko nápojů a současně nedisponujete velkými prostory pro skladování, jsou praktickým řešením právě postmixy, přístroje ideální pro střední a větší provozy jako jsou restaurace nebo bary, ale i menzy, školy nebo jídelny obecně.

Postmixy: zefektivnění vašeho provozu

S blížícím se létem se zvyšuje také potřeba řešit, respektive dodržovat pitný režim. Pokud v provozu řešíte zajištění přísunu čerstvých, chutných a osvěžujících nealko nápojů a současně nedisponujete velkými prostory pro skladování, jsou praktickým řešením právě postmixy, přístroje ideální pro střední a větší provozy jako jsou restaurace nebo bary, ale i menzy, školy nebo jídelny obecně.

Desítky chutí

Postmix funguje na principu míchání čerstvé sody s koncentrovaným sirupem, ke kterému dochází až v závěrečné fázi přípravy nápoje. Díky tomu je zajištěn nejen vysoký stupeň hygieny, ale také vždy absolutní čerstvost připraveného nápoje.

Sirupy použitelné v postmixech se hodí k přípravě ledových čajů a především ovocných a jiných limonád mnoha příchutí, jako například oblíbený pomeranč, cola, tonic a mnoho dalších. Sirupy je možné zakoupit ve dvou variantách - v desetilitrových kanystrech nebo dvacetilitrových Bag in Boxech. Bag in box, jak název napovídá, obsahuje aseptický vak z vícevrstvého materiálu, který chrání sirup před poškozením a světlem. Navíc je vyroben z recyklovaného materiálu, takže nezatěžuje životní prostředí a dobře se skladuje.

Ten správný postmix

Postmixy můžeme rozdělit na stolní a podstolní, které je možné zabudovat do linky, nebo skříňky pod barem. Častější je však rozdělovat přístroje podle použité technologie chlazení.

  • Postmixy s vodním chlazením fungují na principu ochlazování trubiček vedoucích nápoj za využití studené vody. Díky nutnosti přísunu vody jsou tyto přístroje vhodné pro provozy s neměnným umístěním přístroje.
  • Postmixy se suchým chlazením využívají k ochlazení nápoje hliníkový tepelný výměník, který dále ochlazuje trubičky vedoucí nápoj. Obrovskou výhodou tohoto způsobu chlazení je jeho rychlost a mobilita
70 635 Kč
68 928 Kč

Výhody v kostce

Postmixy jsou ideálními přístroji z hlediska údržby a obecného šetření času. Prakticky je není potřeba speciálně ošetřovat nebo čistit a na rozdíl od použití klasických limonád v lahvi není potřeba s nimi nijak manipulovat. Mají také podstatně menší nároky na skladovací prostor, než jaký by vám zabrali přepravky s lahvemi několika druhů a příchutí limonád. Navíc disponují velmi vysokou finanční návratností a nízkými náklady na sodu i ochucující sirupy.

Přečtěte si také

Ušetřete své svaly, přírodu i finance s výrobníkem sody

10. 6. 2022
Litr vychlazené sodovky za 50 haléřů? Takovou cenou se mohou pochlubit pouze výrobníky sody . Ať už potřebujete osvěžující nápoje pro velkou...

Dopřejte si své oblíbené pivo kdykoliv

6. 6. 2022
Téměř každý zletilý občas dostane chuť na půllitr osvěžujícího piva. Řešení jsou různá – můžete se vydat do své oblíbené hospody… Anebo můžete...

Pitný režim ekonomicky a lahodně: To je post-mix

4. 6. 2022
Letní horka už nám klepou na dveře, a tak je nejvyšší čas začít pečlivě dbát na pitný režim. Pokud holdujete limonádám a džusům, je post-mix to...

Co musí mít dobrá hospoda? Rychlou obsluhu a pivo jako křen!

6. 9. 2021
Zatímco v případě restaurace je chloubou a vstupní branou k hostovi jídelní lístek a na něm vypočítané pokrmy, do hospody chodí hosté především...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu