12. 8. 2021

Připravte se na podzimní čokoládovou sezónu

Čokoláda a výrobky z ní, vašim zákazníkům zaručeně vykouzlí radostný úsměv. Při přípravě čokolády je velmi důležitá nejen kvalita surovin a postup zpracování, ale i kvalitní stroje. Proto jsme shrnuli naše tipy pro výrobu několika čokoládových zázraků – tabulek čokolády, pralinek, krájené náplně a obalovaných oříšků.  

Výroba tabulek čokoládyTabulky čokolády, kterým nikdo neodolá

Jemnost, slaďoučká chuť a vynikající aroma je přesně to, po čem srdce každého čokoholika tak touží! Pro perfektní cukrářský výsledek jsou zapotřebí kvalitní temperovací stroje, které vyrobí ty nejlahodnější a nejkvalitnější kousky. Tempírky SELMI mají unikátní systém kontinuální temperace, který udržuje čokoládu neustále kvalitní a připravenou k použití bez nutnosti retemperace.

Vlastníte-li malovýrobu, vyzkoušejte jednoduchý a kompaktní stroj SELMI ONE s hodinovou produkcí až 55 kilo. Jestliže vyrábíte ve velkém, vaše potřeby nejlépe splní profesionální SELMI CENTO, který vás ohromí nadprůměrným výkonem 100 kg čokolády za 15 minut. Ve výsledku tak můžete vyrobit až 300 kg čokolády za pouhou hodinu!

Pokud pracujete s čokoládou jen sezónně nebo v menším množství, vyplatí se investovat do cukrářského stroje, který kromě zpracování čokolády umí i řadu jiných věcí. Doporučujeme multifunkční cukrářský stroj CHEF, který si hravě poradí i s výrobou krémů, polev či náplní, nebo kombinovaný cukrářský a zmrzlinový stroj TWIN CHEF, který je kombinací cukrářského stroje, zmrzlinového stroje a pasteru.

Jestliže chcete svým zákazníkům nabídnout čokoládu té nejvyšší kvality, řešením je koncept Bean to bar, tedy výroba vlastní čokolády přímo z kakaových bobů.

 

NÁŠ TIP: Temperovací stroj SELMI LEGEND

SELMI LEGEND je vysoko výkonnostní stroj, který dokáže vyrobit 24 kg čokolády už za pouhých 15 minut. Na svůj velký výkon je však velmi kompaktní a snadno se vejde do jakéhokoliv prostoru. Stroj také disponuje objemovým dávkovačem a pedálem pro řízení toku.

NÁŠ TIP: Vyklepávač forem SELMI AUTOMATIC DEMOULDER

Při výrobě čokolády vám přijde jistě vhod i tento špičkový automatický stroj na vyklepávání tabulek či pralinek, jehož produkce dosahuje asi 4 forem za minutu. 

Pro ještě rychlejší a efektivnější provoz vám rádi pomůžeme s návrhem a montáží výrobní linky na míru. Automatizované linky garantují zrychlení celého výrobního procesu a vysoce kvalitní produkty. Neváhejte nás kontaktovat a probrat s námi vaši strategii.

 

Čokoládové pralinkyNeodolatelné čokoládové pralinky

S výrobou pralinek vám pomůžou tempírky - některé je možné dovybavit různým příslušenstvím jako jsou potahovací pásy, chladící tunely, ale i automatické dávkovače náplní, které zrychlí a zefektivní práci. S plněním dutých i plných tvarů vám pomůžou dávkovací trysky, které čokoládu zároveň zbaví případných bublin.

Pro větší provoz doporučujeme kombinaci strojů SELMI LegendInjection a Filler.

Pralinky se samozřejmě neobejdou bez krémů a náplní, které jim dodají speciální šmrnc. Pro takové situace se skvěle hodí například stroj MICRON 25 s malými rotujícími kuličkami, díky kterým bude výsledná pasta krásně jemná.

NÁŠ TIP: Stroj na automatickou přípravu pralinek SELMI TUTTUNO

Naše doporučení získává automatický stroj SELMI TUTTUNO, který si hravě poradí s dávkováním i výrobou pralinek nejrůznějších tvarů a velikostí. Hodinová produkce čítá 90 forem za hodinu a pro efektivnější výrobu lze stroj navíc doplnit o vibrační stůl nebo dávkovač forem.

 

Obalte čokoládou oříšky i kávu

Dražované výrobky jako jsou obalované lískové oříšky, mandle, pistácie, zrnka kávy nebo lyofilizovaného ovoce se těší na trhu velké oblibě. Není divu, že jejich produkce stále stoupá!

NÁŠ TIP: Dražovací buben SELMI COMFIT

Pro výrobu dražovaných produktů doporučujeme dražovací buben Selmi Comfit vybavený SpraySystémem.  Tento plně automatický model je vybaven elektronickou regulací otáček pro optimalizaci potahovaného povlaku, díky čemuž se snadno přizpůsobí různým typům zpracovávaných produktů. Jako první zařízení na trhu disponuje chladicím systémem, jenž balící proces značně urychluje – produkce se díky tomu vyšplhá až na 20 kg za hodinu.

 


Čokoládové pralinkyVýroba krájených náplní

Pro výrobu většího množství náplní doporučujeme multifunkční cukrářský stroj Frigomat Chef 12 a ke krájení můžete použít cukrářskou dvojitou řezačku (tzv. kytaru) z pevného hliníku a drátů z nerezové oceli.

Pro potahování je vhodné využít temperovač čokolády SELMI Legend a polevový pás R200 Legend s různými nástavci pro potahování nebo spodní máčení. Pokud poleva bez posypu není ta pravá, vsaďte na polevový pás s obalovou mísou – TRUFFLE.  Pro speciální dekorace a efekty (samet, sníh, pomerančová kůra, tečky, linky apod.) se zase skvěle hodí nástřikové pistole SPRAYCHOC.

 

Jak skladovat čokoládu?

Při skladování čokolády je nutné, aby byla nastavená správná teplota i vlhkost. Oproti běžné lednici by měla být teplota vyšší (asi 10 - 15°C) a vlhkost nižší. Nedávejte šanci vzniku vadám na čokoládě a pořiďte si do svého podniku vitrínu na čokoládu nebo konzervátor čokolády.

 

NÁŠ TIP: Nevíte si rady? Poraďte se s odborníky

Pokud si nejste jistí, jak z široké nabídky na trhu vybrat to nejlepší, konzultujte své plány nejprve s odborníky – pomůžou vám vyjasnit si představy i najít vhodné řešení. 

Kromě dodávky jednotlivých zařízení a strojů, vám s radostí pomůžeme vytvořit i návrh nové provozovny nebo restyling stávající.

Další články

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .

Prezentace novinek na zmrzlinovou sezónu s Adria Gold 2024

1. 2. 2024
Srdečně vás zveme na prezentaci zmrzlinářských a cukrářských novinek pro rok 2024, kterou pořádáme ve spolupráci s Adria Gold.

3D virtuální prohlídka prodejny a školicí místnosti

27. 10. 2023
Zajímá vás, jak to u nás v CESK u vypadá? Můžete se projít naší virtuální prohlídkou  z pohodlí domova. Rádi vás ale také uvidíme...

Cukrářský a pekařský seminář s Helenou Fléglovou, Antoniem Carlinim a Tomášem Leciánem

26. 10. 2023
Rádi bychom Vás pozvali na cukrářský a pekařský seminář , kde se můžete těšit na ukázky a tipy z praxe od Heleny Fléglové , Antonia...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu