BLACK BAKERY: OD NÁPADU K PRVNÍMU CROISSANTU – S CESKEM PO BOKU

7. 7. 2025
Cukrárny

V Bučovicích vznikla kavárna, která voní poctivým pečivem, kávou a sálá z ní odvaha jít si za snem. Tereza Černá se po sedmi letech v Kanadě rozhodla vrátit domů a otevřít podnik, jaký v regionu chyběl. A s pomocí CESKu proměnila svou vizi ve funkční a stylové místo, kam se sjíždí lidé z nejrůznějších koutů republiky.

BLACK BAKERY: OD NÁPADU K PRVNÍMU CROISSANTU – S CESKEM PO BOKU

Vize, která začala láskou k jídlu

„Gastronomie mě fascinovala odjakživa a už jako malá jsem věděla, že moje srdce patří jídlu. Nejvíc mě baví objevovat nové chutě a přemýšlet, jak lidem nabídnout něco jiného.“ – Tereza Černá, Black Bakery

Ač je Tereza Černá vystudovaná ekonomka, našla svou cestu v cukrařině až za oceánem – v kanadském Vancouveru, kde pracovala v tradiční francouzské kavárně. Po návratu domů na mateřské dovolené začala péct pro radost. A když se naskytla příležitost otevřít vlastní podnik, rozhodla se jít do toho naplno.

„Věděla jsem, že v tom nemůžu být sama. Hygienické normy, technické požadavky, projekt výrobny… netušila jsem, kde začít,“ vzpomíná Tereza. Právě tehdy se obrátila na CESK.

Výrobna na klíč: poradenství, projekt, technologie

Black bakery

Hned od prvního kontaktu dostala Tereza doporučení, které zásadně ovlivnilo celý koncept: místo plánované malé místnosti pro přípravu dezertů jí CESK doporučil hledat větší, kolaudovaný prostor. A tak vznikla samostatná výrobna v bývalé závodní jídelně v Marefách. A Tereza rozhodně nelituje.

 

Tým CESK jí pak na míru navrhl rozvržení prostoru, instalaci elektřiny a vody i kompletní vybavení od robotů přes nerezové stoly až po chladicí a mrazicí skříně a technologie:

„Nechala jsem si poradit úplně se vším. Stroje, rozložení, detaily. A nelituju – všechno dává smysl, všechno funguje.“ – Tereza Černá, Black Bakery

Spolupráce, která neskončila u instalace

Black Bakery je dnes rodinným podnikem, do kterého se zapojil i manžel Radek a sestra Vendy, která peče vyhlášené croissanty. CESK ale zůstal po boku i po otevření.

„Když se něco pokazí, přijedou. Když potřebuju poradit, stačí zvednout telefon. Dodávky, servis, chemie do myček, poradenství – vše je na jedničku.“ – Tereza Černá, Black Bakery

Kromě technologií z CESKu si Tereza vybrala i řadu pomůcek a cukrářských produktů z e-shopu Svět pečení – formy, cukrářské barvy, stěrky, podložky, dortové podložky i obaly na minidezerty. Právě díky této kombinaci profesionálních strojů a precizních cukrářských nástrojů mohla dotáhnout každý detail své výroby k dokonalosti.

Od snu ke značce

Black Bakery má dnes stabilní základnu zákazníků nejen z Bučovic, ale i z širšího okolí. Pomohla tomu i zmínka v Gastromapě Lukáše Hejlíka. A jaký je cíl do budoucna?

„Chci, aby byl podnik samostatně udržitelný. Možná časem otevřeme malou zmrzlinárnu. A dál chceme růst – třeba i dodávat naše dezerty do jiných provozoven.“ – Tereza Černá, Black Bakery

 

Přečtěte si také

EPIFANY: KDYŽ SE SEN O VŮNI VANILKY A POCTIVÉM PEČENÍ STANE REALITOU

27. 6. 2025
Když Jana Novotná jako malá holčička vyhazovala při neúspěšném pokusu o karamel zalepený hrníček, ještě netušila, že pečení jednou ovládne celý...

Z domácí kuchyně k profesionální cukrárně: Jak CESK proměnil vášeň ve fungující byznys

16. 5. 2025
Příběh kavárny a cukrárny Sladké Tajemství začal tam, kde spousta skvělých nápadů – u lásky k řemeslu a touze dělat lidem radost. Dnes má paní...

ČOKOLÁDOVNA KRISTYJAN CHOCOLATIERS - ČOKOLÁDOVÉ UMĚNÍ PRVOTŘÍDNÍ KVALITY

11. 11. 2024
Hledáte ráj pro milovníky čokolády? Najdete ho v Praze v podobě čokoládovny Kristyjan Chocolatiers ! Tam vás přivítá manželský pár...

VELKOLOSINSKÉ PRALINKY - Ráj plný čokolády

10. 10. 2023
Zámek, lázně či ruční papírna… To jsou místa, která hojně lákají turisty do Velkých Losin . Pokud se však do této obce v podhůří Jeseníků...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu