Aktualita
Dny otevřených dveří na Slovensku!
Máte cukrárnu, zmrzlinárnu nebo čokoládovnu? Přijďte za námi do Banské Bystrice na Slovensku!
CUKRÁRNA PISTACIUS – Společná cesta k úspěchu
S tím správným přístupem a vybavením si můžete splnit své cukrářské sny. Příkladem může být cukrárna s kavárnou Pistacius v brněnských Soběšicích, kterou si otevřel Petr Odehnal se svou obchodní partnerkou Petrou Odehnalovou. Ty spojuje nejen stejné jméno, ale také stejná láska ke sladkostem a poctivým pochutinám.
Na začátku byl nápad…
Myšlenka cukrárny Pistacius se zrodila teprve před rokem. „V loňském roce jsme se s kolegyní cukrářkou rozhodli, že obrátíme svoje životy naruby a vstoupíme do gastro byznysu v oboru cukrářská výroba a kavárna,“ říká Petr Odehnal. Hnacím motorem pro vytvoření kavárny se přitom stala společná láska ke kávě a vášeň k výrobě zákusků obou obchodních partnerů, kteří i přes totožné jméno nejsou v ani sebevzdálenějším příbuzenském vztahu.
Od společného plánování až po realizaci
Oba začátečníci se pustili do hledání informací ohledně vlastního provozu, vybavení a všech náležitostí. Do oka jim padly stránky firmy CESK, kterou následně navštívili. „Po první návštěvě, kterou jsem vlastně absolvoval, tak jsem byl přesvědčený, že tohle je ten pravý dodavatel pro nás, protože nám pomohli jak se zpracováním projektu, tak s hygienickými normami,“ říká Petr Odehnal.
Po pečlivém plánování následovala samotná realizace a otevření cukrářské výroby. „Veškeré dodání zařízení proběhlo na jedničku. Všechno nám bylo předvedeno a namontováno a bylo nám umožněno i školení a proškolit se na jednotlivé věci, jako je výroba zmrzliny a předvedení zmrzlinového stroje.“
Poctivá nabídka s nádechem luxusu
Petr s Petrou měli od začátku jasno v tom, že nechtějí být součástí urychleného světa cukrařiny, kde se nešetří s různými prášky a chemickými barvivy. Jejich snem byl návrat k poctivým surovinám, které vytvoří ty nejlahodnější zákusky. V jejich podniku s výstižným mottem „Sweet Dreams“ tak narazíte i na složitější a v české krajině unikátnější pochutiny jako jsou francouzské sušenky Sable Breton, francouzské pečivo Financiers či známý dort Pavlova.
A pokud si potrpíte spíše na zmrzlinu, nemusíte se bát – i vy si zde přijdete na své. Pochutnat si můžete na široké nabídce sorbetů vyrobených pomocí stroje Frigomat GX. Těšit se můžete na příchutě jako je banán, pistácie, limetka, vlašský ořech či rakytník.
Oblíbené místo hostů
Za pouhý rok fungování se cukrárně Pistacius podařilo zapsat do srdcí stálých návštěvníků, kteří svou oddanost dávají najevo nejen sledováním na sociálních sítích plných fotografií oku lahodících cukrářských výtvorů (na Facebooku i Instagramu se podnik pyšní přibližně počtem 1 500 sledujících), ale také nadšenými recenzemi.
„Obsluha je moc milá a zdejší dezerty, které tu pečou v duchu nejlepší francouzské cukrařiny, jsou doopravdy vynikající. Nabízejí i dobrou kávu, víno, zmrzlinu nebo horkou čokoládu,“ říká například host cukrárny na webu rodicemvbrne.cz.
Tím ale úspěchy cukrárny nekončí. Letos byla totiž zařazena mezi podniky, které stojí za návštěvu, v knize Brno100 od „gastroprůvodce“ Lukáše Hejlíka.