Aktualita

Omezení

Omezení prodeje v době nouzového stavu

Vážení   zákazníci,  naše prodejna v Brně je aktuálně otevřena s omezením dle standardní provozní doby. 

15. 1. 2021

Malý velký pomocník - multifunkční profesionál Frigomat CHEF

Jedním z nejoblíbenějších produktů od italského Frigomatu je multifunkční stroj CHEF LCD, který kombinuje cukrářský stroj a paster. 

 

Cukrářský stroj Frigomat Chef LCD 12 Tohoto neúnavného pomocníka využijete nejen na výrobu krémů, polev, náplní, těst a temperaci čokolády, ale bez problému v něm připravíte i polévku, bramborovou kaši nebo rýži. Tento stroj je uživatelsky nenáročný a výrobky z něj mají vždy konzistentní kvalitu. CHEF zvládne vše, co můžete uvařit v klasickém hrnci – umí vařit, míchat i chladit. Díky systému bain marie, což je dvojitá vana s vodní lázní, je ohřev velmi šetrný, ale zároveň rychlý a efektivní, a proto se vám produkt nikdy nepřipálí.

 

Jednoduchý a samostatný cukrářský stroj

Ideální výška stroje a snadno odklopitelné polykarbonátové víko umožní sledovat průběh vaření, přilít či přisypat surovinu nebo zvýšit odpar vody. Ve vaně se nachází kovové míchadlo s plastovými stěrkami a teplotní sonda.

Stroj je vybaven jednoduchým LCD displejem s menu v českém jazyce. Pro rychlou volbu tu najdete základní programy – běžné vaření, temperaci čokolády, pasterizaci zmrzlinového základu a chlazení. Tlačítko menu obsahuje složitější programy - uložené z výroby, tak i vaše vlastní, umožňuje úpravu programů a další nastavení.

 

Snadné vypouštění i čištění

Hotovou hmotu můžete vypustit širokým ventilem, který po použití můžete otočit, abyste zabránili kapání zbytků směsi. K zachycení produktu slouží pod ventilem tzv. odkapnice, na kterou si položíte připravenou nádobu. 

Výroba džemu na Frigomat Chef

Snadné umytícelého stroje zajišťuje zabudovaná sprška. Pro vyčištění jednotlivých dílů je stačí demontovat a zbavit zbytků směsi.

 

Na co všechno využijete multifunkční cukrářský stroj? 

Frigomat Chef má připraveno mnoho cukrářských programů:

  • nejrůznější cukrářské krémy a náplně,
  • pudinky,
  • čokoláda mléčná, bílá i hořká a její temperování
  • marmeláda a ovocné želé,
  •  želatina,
  • zmrzlinové směsi,
  • pasterizace a mnoho dalších.

 

Výroba odpalovaného těsta

CHEF vám může ulehčit výrobu věnečků, větrníků a jiných lahodných zákusků z pálené hmoty. Pokud vyrábíte větší množství, oceníte jeho pomoc při jinak zdlouhavém procesu. Speciální systém míchadla vytvoří z použitých surovin perfektně jemnou a hebkou směs. Můžete si zvolit až z 10 stupňů rychlosti míchání.

 

 

Základní žloutkový krém

Při výrobě žloutkového krému se dovnitř stroje nasadí přídavné míchadlo plachta. Po přilití mléka a směsi z cukru, škrobu a žloutků stroj uzavřete a odklopte vrchní kryt. CHEF již nepotřebuje žádnou kontrolu - sám směs ohřeje, uvaří krém a zchladí ho. Jakmile je hotovo, upozorní nás zvukovým signálem a krém můžete vypustit do připravené nádoby.

 

 

Výroba ovocného džemu

Ovocný džem snadno a rychle. V menu vyberete program na „ovocné poché“, poté vás Chef pípnutím vyzve k nainstalování míchadla typu hřeben. Na další výzvu přidáte ovoce a cukr a stroj začne ohřívat směs do 90 stupňů, poté pípnutím upozorní na přidání pektinu. Tím vaše práce skončila a už jen čekáte na konec cyklu.

 

Výroba pařížské šlehačky

Chef dokáže jednoduše vyrobit také pařížskou šlehačku. Stačí si připravit potřebnou směs a před nalitím do stroje do něj přidat přídavné míchadlo plachta. Po zavření víka odklopte vrchní kryt a v menu nastavte příslušný recept. Když je šlehačka hotová, stroj vás upozorní.

 

Výroba vaječného likéru

S Chefem vyrobíte i lahodný vaječný likér. Použijte míchadlo typu plachta, umíchejte směs z cukru, žloutků, vanilky a smetany a spolu s mlékem (klasickým i kondenzovaným) ji nalijte do stroje (bez rumu). V menu spustíte recept na vaječný likér a na výzvu přidáte rum. Jakmile je likér zchlazený, dostanete upozornění již známým signálem a můžete si v klidu vychutnat nápoj.

 

Temperování čokolády

Frigomat Chef umí vytemperovat jakoukoliv čokoládu, ať už hořkou, mléčnou či bílou. Stačí do stroje přidat míchadlo typu hřeben, následně přisypat čokoládu a v menu nastavit program na temperaci konkrétní čokolády. Chef se sám postará o následující proces a vy můžete čokoládu použít, jak jste zvyklí. 

 

Výroba čokoládového bavorského krému

Jednoduše vyrobíte i chutný bavorský krém. Do stroje vložte míchadlo plachta a v misce si smíchejte cukr se žloutky. V menu zvolte recept čokoládový k. bavarese a potvrďte tlačítkem OK. Na výzvu přidejte směs žloutků a mléka. Stroj ji ohřeje a zchladí na 50 stupňů. Namočte si želatinu a na signál do stroje přisypte čokoládu i s želatinou. Při další výzvě přidejte napůl ušlehanou šlehačku, a je hotovo.

 

Náš tip: Chcete vyrábět i zmrzlinu? Vyzkoušejte Frigomat Twin Chef, který kromě cukrářského stroje a pasteru obsahuje i výrobník  zmrzliny.

Další články

Fresh zmrzlina - co to je a proč je tak oblíbená?

15. 1. 2021
V posledních letech se mezi zákazníky objevuje silný důraz na kvalitu a čerstvost surovin. Právě na tento trend reagují výrobníky fresh...

Připravte se na zmrzlinovou sezónu 2021

8. 1. 2021
Současná situace je sice v mnoha ohledech nejistá - sázka za zmrzlinu však není vůbec špatná volba. Prodej je totiž jednoduše možný i přes okýnko...

PF 2021

17. 12. 2020
Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru v uplynulém roce a přejeme příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok.

Drobné cukrářské stroje, které vám zjednoduší práci

15. 12. 2020
Cukrářská práce vyžaduje přesnost a preciznost. V současné době však existuje celá řada zařízení, která vám umí neuvěřitelně ulehčit život a...
Copyright CESK 2021  |  Mapa webu