Správně vychlazené pivo budí chuť dát si další!

11. 8. 2021
Výčepní technika

Česká republika je národem pivních fajnšmekrů a skutečných odborníků na toto tekuté zlato. Není proto divu, že kvůli našemu pivu si Česko, jako svoji destinaci, volí i mnoho turistů. Vždyť co je lepšího, než dát si v parném létě na zahrádce jeden či dva orosené půllitry? Jak má být ale pivo vychlazené, abychom ochotně nezůstali jen u jednoho?

Správně vychlazené pivo budí chuť dát si další!

Sedmý schod je mýtus

Film Vesničko má středisková určil, že pivo chutná nejlépe ze sedmého schodu - na šestém je ještě teplé, na osmém zas přechlazené. A i když v Čechách mají pivo obecně raději studenější, než na Moravě, ideální teplota, kterou by tento národní nápoj měl při podávání mít je 7° Celsia.

Správné chlazení piva přitom není radno podceňovat! Ve skutečnosti se totiž plná chuť piva a dobré ošetření pivních trubek projeví právě při teplotě kolem sedmi stupňů. Pokud toužíte po tom, aby si u vás hosté podávali dveře, nezapomeňte, že správně chlazené pivo je základ.

Na jedno...

Nejlepším zákazníkem, kterého každá hospůdka může mít je totiž “štamgast”, který k vám zavítá pravidelně, ochotně a rád. A ti se většinou vrací jen kvůli dvěma věcem - milé obsluze a skvělému pivu. Zatímco to první si nikde nekoupíte, skvělého piva můžete docílit snadno, a to péčí o výčepní techniku a díky perfektnímu chlazení piva.

 

Správně vychlazené pivo zajistí kvalitní chlazení na pivo

 

(Správně vychlazené pivo na teplotu 7 °C docílíte se správným chlazením na pivo | Autor: Quinn Dumbrowski, cc-by)

 

Je potom už jen na vás, jakého ducha či design své provozovně vdechnete. Pamatujte si ale, že “na jedno” chodí málokdo a pokud chlazení piva věnujete náležitou pozornost, u jednoho zkrátka nikdy nezůstane. Takzvanou “pitivost” piva, tedy chuť pít další pivo, i když už nemáte žízeň, totiž nedělá jen kvalita použitých surovin, ale i správné vychlazení. A jedno bez druhého se zde zkrátka neobejde.

Doma je doma

Správně vychlazené pivo ale rozhodně nepatří jen do hospůdek a restaurací. Těžko bez něj můžete uspořádat pořádnou letní zahradní party, grilování s přáteli nebo menší či větší hudební festival. Ani při těchto příležitostech naštěstí nemusíte přemýšlet, jestli sáhnete po lednici přeplněné “lahváči”, nebo se raději obětujete a budete sice točit pivo z bečky, ale bohužel teplé.

Jednoduchým řešením je v tomto případě připojit suché chlazení na pivo, které je malé, přenosné a dokáže vám vychladit pivo na osvěžujících 7°C už během pouhých 3 minut od zapojení.

Přečtěte si také

Ušetřete své svaly, přírodu i finance s výrobníkem sody

10. 6. 2022
Litr vychlazené sodovky za 50 haléřů? Takovou cenou se mohou pochlubit pouze výrobníky sody . Ať už potřebujete osvěžující nápoje pro velkou...

Dopřejte si své oblíbené pivo kdykoliv

6. 6. 2022
Téměř každý zletilý občas dostane chuť na půllitr osvěžujícího piva. Řešení jsou různá – můžete se vydat do své oblíbené hospody… Anebo můžete...

Pitný režim ekonomicky a lahodně: To je post-mix

4. 6. 2022
Letní horka už nám klepou na dveře, a tak je nejvyšší čas začít pečlivě dbát na pitný režim. Pokud holdujete limonádám a džusům, je post-mix to...

Co musí mít dobrá hospoda? Rychlou obsluhu a pivo jako křen!

6. 9. 2021
Zatímco v případě restaurace je chloubou a vstupní branou k hostovi jídelní lístek a na něm vypočítané pokrmy, do hospody chodí hosté především...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu