Aktualita

Omezení

Omezení prodeje v době nouzového stavu

Vážení   zákazníci,  naše prodejna v Brně je aktuálně otevřena s omezením dle standardní provozní doby. 

12. 10. 2020

Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?

Správně vybrané cukrářské stroje vám pomůžou zvládnout rutinní činnosti, abyste si ulehčili práci a mohli se věnovat něčemu kreativnějšímu. Bez jakých strojů se neobejdete?

Multifunkční cukrářské stroje ušetří čas, prostor i náklady


Frigomat Twin Chef Cukrářský stroj a paster
Frigomat Chef se vám bude hodit, pokud chcete vyrábět základní žloutkový krém, pálenou hmotu, kokosky, moderní lesklé polevy, marmelády, různé krémy a těsta, povidla, ganache, temperovat čokoládu, ale také třeba vařit brambory nebo polévky a mnoho dalšího. Zjednodušeně stroj totiž umí ohřívat, míchat a chladit. 

 

Jak to může vypadat ve výrobě?

Typickým příkladem může být výroba náplně do věnečků - dlouhý a časově náročný proces. Při ruční výrobě má krém pokaždé trošku jinou kvalitu a výsledek je nejistý. Stroj Chef zvládne vychlazený krém vyrobit za 40 min a díky přesnému postupu vždy ve stejné kvalitě. 

Chcete vyrábět i zmrzlinu?

Pokud chcete do svého sortimentu zařadit i zmrzlinu, tím pravým strojem bude Frigomat Twin Chef - ten kombinuje cukrářský stroj Chef s výrobníkem kopečkové zmrzliny řady Titan. Stroj tedy kromě funkcí vypsaných výš umí i mrazit.

Stroj se skládá ze dvou částí, které mohou pracovat současně - v horní části můžete vařit třeba žloutkový krém a během toho v dolní části vyrábět zmrzlinu. Pokud se v horní části rozhodnete pasterizovat zmrzlinový základ, jednoduše ho přepustíte dolů do výrobníku zmrzliny.

Servírujte poctivou šlehačku

 

 Servírujte poctivou šlehačku s nášlehem až 300 %

Opravdu dobrá šlehačka pozvedne zákusek nebo kávu ještě o kousek blíž k dokonalosti. Proto se vyplatí investovat do profi výrobníku, který připraví vždy perfektně ušlehanou šlehačku, která drží podstatně lépe než při použití bombičky.

Výrobníky šlehačky šetří čas ve výrobě a odpadá chybovost. Šlehání v robotu trvá déle a smetana může být nedošlehaná nebo naopak přešlehaná. Bombičky jsou zase poměrně drahé, neefektivní a navíc chuť plynu ovlivňuje smetanu a pěna rychle padá.

Výrobník umožňuje odběr přímo z balení Tetrapak vloženého do zásobníku a celý vnitřní prostor až po výdejní kohout je chlazený, aby se šlehačka nekazila.

 

Multifunkční šoker zefektivní vaši výrobu

Existuje nějaká cesta k udržení čerstvosti a kvality? Řešení nabízí šokery, které dokáží nejen výrobek, ale třeba i kousek ovoce takřka zastavit v čase. Proč tedy mít spoustu výrobků stárnoucích v lednicích a končících v odpadu, když díky šokeru můžete udržet jejich čerstvost a mít je po ruce, kdykoliv potřebujete?

Šokové neboli hluboké zmražení znamená, že potravina dosáhne v krátkém čase teploty – 18 °C v jádru. Při tomto způsobu zmražení nedochází k tvorbě krystalů ledu a suroviny či produkty nemění vzhled, vůni, chuť, nezmenšuje se objem a nezhoršuje se ani jejich kvalita. Multifunkční šoker Hiber The One

 

K čemu je šoker dobrý?

Multifunkční šokery toho ale umí ještě mnohem víc. Kromě šokového zchlazení a zmrazení umí i  regeneraci, nízkoteplotní pečení a vaření, regulované kynutí nebo udržování teploty pokrmu. To přináší úsporu práce a další organizační výhody.

Jednoduše totiž můžete vyrobit větší množství těsta (nebo třeba krému) a část šokově zamrazit, Podle potřeby další dny těsto zregenerovat, nechat nakynout a nízkoteplotně péct. Když je večer šoker volný, můžete rozpouštět čokoládu, sušit pusinky nebo díky schopnosti pasterizace třeba i zavařovat marmelády.

 

Vyvalovačka těsta usnadní výrobu cukroví

Slouží k vyvalování těsta na požadovanou tloušťku. Hodí se na vyvalování lineckých, listových i jiných těst používaných v cukrářských a pekařských výrobnách.

 

Pokud potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám pomůžeme s výběrem nejlepšího řešení.

 

Další články

Multifunkční šokery - co umí a jak je využít v cukrářské výrobě?

20. 10. 2020
Na každém kroku slyšíme, že základem je čerstvost. Čerstvě vyrobený produkt však začíná okamžitě po vyrobení degradovat - ztrácí své vlastnosti,...

Navštivte nás na veletrhu For Gastro&Hotel v Praze

23. 9. 2020
Rádi bychom Vás pozvali na veletrh gastronomie a hotelnictví  For Gastro&Hotel , který se koná  1. - 3. 10. 2020  v PVA...

Připravte se na podzimní čokoládovou sezónu

12. 8. 2020
Čokoláda a výrobky z ní, vašim zákazníkům zaručeně  vykouzlí radostný úsměv. Při přípravě čokolády je velmi důležitá nejen kvalita surovin...

Od kakaového bobu po finální čokoládu

10. 8. 2020
Většina cukrářů dnes považuje čokoládu při své profesi jako nezbytnou surovinu. Přestože se ještě stále v oboru setkáváme s tukovými...
Copyright CESK 2020  |  Mapa webu