Aktualita

Přijďte

Přijďte si prohlédnout novinky na zmrzlinovou sezónu 2024

Jako každý rok jsme si pro vás připravili několik prezentací novinek po ČR i SK.

Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?

18. 9. 2021
Cukrářské stroje

Správně vybrané cukrářské stroje vám pomůžou zvládnout rutinní činnosti, abyste si ulehčili práci a mohli se věnovat něčemu kreativnějšímu. Bez jakých strojů se neobejdete?

Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?

Multifunkční cukrářské stroje ušetří čas, prostor i náklady

Frigomat Twin ChefCukrářský stroj a paster Frigomat Chef se vám bude hodit, pokud chcete vyrábět základní žloutkový krém, pálenou hmotu, kokosky, moderní lesklé polevy, marmelády, různé krémy a těsta, povidla, ganache, temperovat čokoládu, ale také třeba vařit brambory nebo polévky a mnoho dalšího. Zjednodušeně stroj totiž umí ohřívat, míchat a chladit. 

Jak to může vypadat ve výrobě?

Typickým příkladem může být výroba náplně do věnečků - dlouhý a časově náročný proces. Při ruční výrobě má krém pokaždé trošku jinou kvalitu a výsledek je nejistý. Stroj Chef zvládne vychlazený krém vyrobit za 40 min a díky přesnému postupu vždy ve stejné kvalitě. 

Chcete vyrábět i zmrzlinu?

Pokud chcete do svého sortimentu zařadit i zmrzlinu, tím pravým strojem bude Frigomat Twin Chef - ten kombinuje cukrářský stroj Chef s výrobníkem kopečkové zmrzliny řady Titan. Stroj tedy kromě funkcí vypsaných výš umí i mrazit.

Stroj se skládá ze dvou částí, které mohou pracovat současně - v horní části můžete vařit třeba žloutkový krém a během toho v dolní části vyrábět zmrzlinu. Pokud se v horní části rozhodnete pasterizovat zmrzlinový základ, jednoduše ho přepustíte dolů do výrobníku zmrzliny.

Servírujte poctivou šlehačku

Servírujte poctivou šlehačku s nášlehem až 300 %

Opravdu dobrá šlehačka pozvedne zákusek nebo kávu ještě o kousek blíž k dokonalosti. Proto se vyplatí investovat do profi výrobníku, který připraví vždy perfektně ušlehanou šlehačku, která drží podstatně lépe než při použití bombičky.

Výrobníky šlehačky šetří čas ve výrobě a odpadá chybovost. Šlehání v robotu trvá déle a smetana může být nedošlehaná nebo naopak přešlehaná. Bombičky jsou zase poměrně drahé, neefektivní a navíc chuť plynu ovlivňuje smetanu a pěna rychle padá.

Výrobník umožňuje odběr přímo z balení Tetrapak vloženého do zásobníku a celý vnitřní prostor až po výdejní kohout je chlazený, aby se šlehačka nekazila.

Multifunkční šoker zefektivní vaši výrobu

Existuje nějaká cesta k udržení čerstvosti a kvality? Řešení nabízí šokery, které dokáží nejen výrobek, ale třeba i kousek ovoce takřka zastavit v čase. Proč tedy mít spoustu výrobků stárnoucích v lednicích a končících v odpadu, když díky šokeru můžete udržet jejich čerstvost a mít je po ruce, kdykoliv potřebujete?

Šokové neboli hluboké zmražení znamená, že potravina dosáhne v krátkém čase teploty – 18 °C v jádru. Při tomto způsobu zmražení nedochází k tvorbě krystalů ledu a suroviny či produkty nemění vzhled, vůni, chuť, nezmenšuje se objem a nezhoršuje se ani jejich kvalita. Multifunkční šoker Hiber The One

 

K čemu je šoker dobrý?

Multifunkční šokery toho ale umí ještě mnohem víc. Kromě šokového zchlazení a zmrazení umí i  regeneraci, nízkoteplotní pečení a vaření, regulované kynutí nebo udržování teploty pokrmu. To přináší úsporu práce a další organizační výhody.

Jednoduše totiž můžete vyrobit větší množství těsta (nebo třeba krému) a část šokově zamrazit, Podle potřeby další dny těsto zregenerovat, nechat nakynout a nízkoteplotně péct. Když je večer šoker volný, můžete rozpouštět čokoládu, sušit pusinky nebo díky schopnosti pasterizace třeba i zavařovat marmelády.

Vyvalovačka těsta usnadní výrobu cukroví

Slouží k vyvalování těsta na požadovanou tloušťku. Hodí se na vyvalování lineckých, listových i jiných těst používaných v cukrářských a pekařských výrobnách.

Pokud potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám pomůžeme s výběrem nejlepšího řešení.

 

Přečtěte si také

Výrobník čokolády: Principy fungování a využití v praxi

21. 9. 2023
Pokud se chcete pustit do výroby čokolády ve vlastní provozovně, určitě jste si pokládali otázku, jak to funguje. Pojďme se seznámit s...

Jak vybrat nejlepší výrobník čokolády pro vaše potřeby

18. 9. 2023
Milujete čokoládu a chtěli byste s ní obohatit své podnikání? V tom případě budete určitě stát před důležitým rozhodnutím – jaký stroj na výrobu...

Za kulisami výroby čokolády: Jak se vyrábí čokoláda

24. 8. 2023
Čokoláda patří bezesporu mezi nejoblíbenější sladkosti, a to nejen u nás, ale i ve světě. Znáte ale její historii, postup výroby nebo vliv na...

Jak si splnit sen a založit si cukrárnu

13. 1. 2022
Možná je vlastní cukrárna vašim dětským snem, možná jste láskou ke sladkému zahořeli až nedávno, anebo jste si při návštěvě nové cukrárny...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu