Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

12. 2. 2022
Zmrzlina

Pomalu ale jistě se blíží letní sezóna a to znamená jediné – plánování a příprava novinek, kterými potěšíte své zákazníky. Jestli vám dochází inspirace a potřebujete nabrat nový dech, nemusíte se bát – připravili jsme si pro vás přehled cukrářských a zmrzlinářských trendů, kterými se můžete inspirovat.

Jakou zmrzlinou letos oslovíte své zákazníky?

Točená nebo raději fresh?

Nejprodávanější klasika

Začneme oblíbenou stálicí – točenou zmrzlinou. Ta patří v ČR mezi úplně nejoblíbenější, neodmítne ji totiž 80 % Čechů. A oblíbená je i u výrobců. Hraje pro ni především snadná příprava i údržba a malá prostorová náročnost výrobníku, díky které je vhodná také pro stánkový prodej.

 

Pokud se do ní chcete pustit, nemusíte se ničeho obávat – pro její výrobu vám stačí zmrzlinový stroj a pár kýblů.

 

Tip: Stroj na točenou zmrzlinu FRIGOMAT KISS 3P POWER VE MIXER TOUCH představuje snadný způsob, jak vyrobit jemnou a lahodnou točenou zmrzlinu.

 

Vsaďte na čerstvost s fresh zmrzlinou 

Kvalita a čerstvost surovin je v posledních letech to, co zákazníci vyhledávají. Odpověď na jejich požadavky představuje fresh zmrzlina – je vyráběná přímo před očima zákazníků a je mnohem nadýchanější než kopečková. Do směsi navíc můžete přidat i ořechy nebo kousky ovoce.

Tip: Pokud se chcete vrhnout do výroby fresh zmrzliny, je pro vás výrobník fresh zmrzliny Frigomat GX tou pravou volbou.

Trendy posledních let

Točená zmrzlina v černém kornoutuV posledních letech si mohou zmrzlinu dopřát všichni její milovníci bez omezení. Trendům vévodí veganská zmrzlina, pro kterou se rozhodl například Božský kopeček. Místo kravského mléka si u nich vychutnáte zmrzlinu s mlékem sójovým či kokosovým.

Zmrzlina se dá vyrobit například i s alkoholem, bez laktózy, či ze surovin v BIO kvalitě a od lokálních dodavatelů. Svůj podnik také posunete o úroveň výš s vlastními kornouty. 

 

Zkuste nové příchutě

Čokoláda či vanilka jsou sice klasiky, které nikoho neurazí, ale co kdybyste zkusili trochu experimentovat? Poslední dobou zákazníci rádi zkouší neobvyklé chutě a kombinace - třeba levandulová s borůvkou, kiwi s bazalkou či malina s kardamonem. Příkladem opravdu inovátorského přístupu je černá zmrzlina s černým kornoutem. Ač se může zdát, že si svým depresivním vzhledem oblibu nezíská, opak je pravdou.

Zmrzlinu můžete vyrábět buď z instantních směsí, kterých je na trhu široká nabídka, nebo přímo ze základních surovin. Pokud si směs vyrobíte sami, můžete tvořit své originální příchutě a kombinace, s kterými se určitě odlišíte.

 

Zmrzlina stokrát jinak aneb rozšiřte svůj sortiment

Pryč s kornoutem

Zmrzlinu už dávno nemusíte podávat jen v kornoutu. Existuje spousta dalších, kreativních možností, kterými své zákazníky (a především ty, kteří nemají kornouty rádi) zaujmete. Do nabídky můžete zařadit takzvané shakes (mix zmrzliny a mléka) nebo zdravý ovocný kelímek složený z vloček/granoly, ovoce a zmrzliny. Nezkazíte to určitě ani palačinkami či dalšími dezerty – velmi oblíbená je například zmrzlina v trdelníku. U dezertu nesmí chybět ani poctivá šlehačka. Ta pozvedne zákusek o kousek blíž k dokonalosti.

Tip: Lahodné šlehačky dosáhnete s výrobníkem šlehačky King.

Sendvič nebo lahodné nápoje 

Výrobník ledové tříště

Další originální alternativou kornoutu je zmrzlinový sendvič – místo pečiva jednoduše použijete dvě makronky nebo cookies. A pokud cílíte na milovníky míchaných nápojů, bude zmrzlina skvěle chutnat s rumem, likérem, šampaňským a samozřejmě i oblíbenou kávou.

Tip:Pokud uvažujete o tom, že budete vyrábět zmrzlinu jako doplňkový sortiment ve své cukrárně, je pro vás vhodný kombinovaný cukrářský stroj a výrobník zmrzliny Frigomat Twin Chef.

Ovocné šťávy a ledové tříště

K teplým letním dnům neodmyslitelně patří ledové tříště. Dospělé zákazníky určitě nadchnete ledovou tříští s alkoholem. Nešlápnete vedle ani s tříští z čerstvého ovoce, k jejíž výrobě vám bude stačit šťáva vylisovaná z ovoce, případně voda, cukr a přírodní barvivo, díky kterým dosáhnete požadované barvy, konzistence a intenzity chuti.

Tip: Pusťte se do výroby ledové tříšti s některým z naší nabídky strojů.

80 344 Kč
108 416 Kč

 

Odliště se a zaujměte svým stylem

Pokud chcete zaujmout a nalákat zákazníky z okolí, vsaďte na prodejní auto. To představuje i ideální způsob, jak se odlišit od konkurence a zaujmout kolemjdoucí. Na tuk-tuk autíčka italské značky Teknè Italia vsadil i Božský kopeček, který si je nemůže vynachválit.

Tip: Chcete se také pyšnit stylovým stánkem či prodejním autem? Stačí si jen vybrat.

Zmrzlinová autíčka

 

Popusťte uzdu své fantazii a kreativitě a zaujměte své zákazníky letos v létě něčím novým.

Přečtěte si také

Jak na výrobu kopečkové zmrzliny

9. 4. 2024
Chcete svůj podnik obohatit o prodej zmrzliny nebo sníte o otevření vlastní zmrzlinárny? Kopečková zmrzlina vás nezklame v malé cukrárně...

Srovnání technologií pro výrobu zmrzliny

18. 3. 2024
Zmrzlinová sezóna už je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pustit se do výběru toho správného vybavení. Bez kvalitního a dobře zvoleného stroje...

Kouzlo řemeslné zmrzliny

27. 4. 2023
O tom, že “jíme i očima”, slyšíme v gastronomii na každém rohu a Instagramy se plní fotkami dokonale upravených pokrmů lákajících k ochutnání....

Co byste měli vědět o výrobě kopečkové zmrzliny?

14. 6. 2022
Kopečková zmrzlina je v létě snad tím nejlepším osvěžením, které navíc díky své oku lahodící prezentaci ve vitríně zaujme každého kolemjdoucího....
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu