Aktualita

Dny

Dny otevřených dveří na Slovensku!

Máte cukrárnu, zmrzlinárnu nebo čokoládovnu? Přijďte za námi do Banské Bystrice na Slovensku!

Jak na výrobu kopečkové zmrzliny

9. 4. 2024
Zmrzlina

Chcete svůj podnik obohatit o prodej zmrzliny nebo sníte o otevření vlastní zmrzlinárny? Kopečková zmrzlina vás nezklame v malé cukrárně ani ve velkém provozu. Pokud se chcete do výroby kopečkové pustit a nevíte, kde začít, máme pro vás základní informace, které vás na cestě za výrobou zmrzliny nasměrují tím správným směrem!

Jak na výrobu kopečkové zmrzliny

Proč právě kopečková zmrzlina?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že je hlavní hvězdou letního osvěžení zmrzlina točená, nenechte se zmást! Nic nenaláká zákazníky do vašeho podniku tak, jako oku lahodící vitrína ve výloze plná různorodých příchutí kopečkové zmrzliny!

 

Jsou to právě široké možnosti příchutí, které mohou posunout váš provoz na vyšší úroveň. V originalitě se meze nekladou a tak můžete své zákazníky zaujmout takovými příchutěmi, které jinde ve městě nenajdou.

 

INSPIRACE:

Podívejte se, jak to vypadá v provozu Zmrzlinária Cafe Centro Lukáše Rába.

 

 

První krok k výrobě zmrzliny

Než se pustíte do hledání toho pravého stroje mezi nepřeberným množstvím nabídek, měli byste si odpovědět na několik otázek. Od těch se totiž bude odvíjet váš výběr. Není stroj jako stroj – to, co se hodí do malé cukrárny se třemi stolky, nebude to pravé pro velkou zmrzlinárnu na náměstí.

Kopečková zmrzlinaZamyslete se tedy nad následujícím:

  • Kolik druhů zmrzliny chcete vyrábět?

  • Jaké chcete používat vaničky? Úzké, široké nebo karapiny?

  • Chcete vyrábět zmrzlinu jen pro jednu provozovnu nebo pro více svých poboček? Anebo plánujete dodávat zmrzlinu i někomu dalšímu?

Ideální je, pokud si stroj můžete před koupí na vlastní oči prohlédnout. V našem CESK showroomu vám vybavení rádi ukážeme a pobavíme se o vašich plánech. Na míru vám také individuálně doporučíme ty nejlepší stroje pro vaše záměry, a poradíme vám, jak se s nimi pracuje.

 

Na základě toho, kolik zmrzliny potřebujete vyrobit, se bude odvíjet potřebná kapacita vašeho vybavení. Provozy můžeme rozdělit na malé, střední a velké.

 

INSPIRACE:

Nakoukněte do provozu zmrzlinárny Zmrzku hned.

 


 

Jaká sada strojů je ta pravá pro váš provoz?

Stroje pro malé provozy

V malém provozu vám budou stačit menší modely strojů, díky kterým vyrobíte lahodnou řemeslnou zmrzlinu. Určitě oceníte vitrínu na 12 úzkých vaniček a výrobník zmrzliny Titan 3S - výrobník zmrzliny, který je určen pro náročné zákazníky. Chybět by neměl ani šokový zmrazovač JOF 923, a to pro zafixování a zachování kvality zmrzliny před vložením do vitríny. Skvělý pro vás bude také konzervátor s kapacitou 54 úzkých vaniček.

Stroje pro střední provozy

Pro střední podniky už počítejte s pořízením vybavení s větší kapacitou – s vitrínou na 18 úzkých vaniček a výrobníkem zmrzliny Twist 35, který vyniká především svým systémem automatického mytí. Mezi další vybavení bude patřit šoker E5 a konzervátor na 54 úzkých vaniček.

 

U středních provozů se vám vyplatí si pořídit pasterizátor, který rozmíchá a provaří větší množství zmrzlinové směsi. Navíc eliminuje chyby při vážení surovin. Pro střední provozy doporučujeme paster PEB 60.

Stroje pro velké provozy

Pokud chcete dělat zmrzlinu ve velkém, je vhodné si pořídit velkokapacitní stroje, tedy vitrínu na 24 úzkých vaniček a výrobník zmrzliny Twist 60, šoker E5, konzervátor EG80 a paster PEB 130.

Doplňkový prodej

Pokud chcete výrobou zmrzliny pouze osvěžit svou nabídku, poslouží vám skvěle koncept fresh zmrzliny. Ta vyniká svou rychlou a jednoduchou přípravou přímo před očima zákazníků. Dosáhnete jí díky zmrzlinovému stroji G10. A jestli budete dělat například tři příchutě zmrzliny, bohatě vám postačí stolní vitrína.

Výběrem stroje to nekončí…

Výroba kopečkové zmrzliny

Co by byly nové stroje bez jistoty, že se máte v případě potřeby na koho obrátit – proto je nezbytné se při výběru dívat nejen na vlastnosti stroje, ale také na spolehlivost dodavatele. CESK poskytuje na všechny stroje kompletní záruční i pozáruční servis, a to v rámci celé České a Slovenské republiky. K dispozici je vám také servisní linka, která po celý rok funguje sedm dní v týdnu.

Chcete se naučit vyrábět zmrzlinu?

Pokud je vaším snem vyrábět zmrzlinu, ale nevíte, jak na to, můžete se zúčastnit některého z našich individuálních kurzů, kde pod vedením zkušených cukrářů a zmrzlinářů nahlédnete do tajů výroby té nejchutnější zmrzliny.

Možnosti financování

Pomůžeme vám také s financováním – pokud nemůžete nový stroj zaplatit ihned v celé výši, můžete ho koupit na leasing, nebo na splátky bez navýšení od CESKu. V případě, že byste o leasing či splátky měli zájem, rádi vám s vybranou službou pomůžeme.

Přečtěte si také

Vsaďte na prodej zmrzliny ze zmrzlinového stánku!

30. 4. 2024
Prodej zmrzliny nemůže fungovat bez toho správného místa . Takového, které nejenže osloví zákazníky , ale také vám, jakožto prodejci, nabídne...

Srovnání technologií pro výrobu zmrzliny

18. 3. 2024
Zmrzlinová sezóna už je za dveřmi, a tak je nejvyšší čas pustit se do výběru toho správného vybavení. Bez kvalitního a dobře zvoleného stroje...

Kouzlo řemeslné zmrzliny

27. 4. 2023
O tom, že “jíme i očima”, slyšíme v gastronomii na každém rohu a Instagramy se plní fotkami dokonale upravených pokrmů lákajících k ochutnání....

Co byste měli vědět o výrobě kopečkové zmrzliny?

14. 6. 2022
Kopečková zmrzlina je v létě snad tím nejlepším osvěžením, které navíc díky své oku lahodící prezentaci ve vitríně zaujme každého kolemjdoucího....
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu